Tito Rabatin seuraaja ei saa suitsutusta MotoGP-tähdiltä: ”Pitäisi olla tietyllä tasolla, kun tänne tulee”

Kun asiasta kysyttiin Marc Marquezilta, tämä vastasi hyvin kuvaavasti:

”Kuka hän on?”

Ponsson on entinen WSBK-kuljettaja, joka ajaa nyt Espanjan Superbike-sarjassa. Hän pääsee ensi kertaa elämässään MotoGP-pyörän sarviin tänään harjoituksissa. Moni kuljettaja ihmettelee valintaa.

”MotoGP on supervaikea luokka. MotoGP-pyörää ei pitäisi antaa kenelle tahansa, sillä ajamme siellä kaikki yhdessä. Hänelle tulee olemaan todella vaikeaa sopeutua pyörään vain kolmen harjoitussession aikana. Sen sijaan kaaoksen aiheuttaminen ei tule olemaan vaikeaa jos ei sopeudu hiilikuitujarruihin, 300 hevosvoimaan ja uuteen rataan. Mielestäni tähän lajiin tarvittaisiin jonkinlainen superlisenssi”, sanoi Aprilian Aleix Espargaro.

“En edes tiennyt, että joku korvaa Titon. En tunne koko kaveria, mutta kuten olen sanonut ennenkin, on oltava kuljettajana tietyllä tasolla, jos ajaa MotoGP:ssä. Voi olla, ette tämä ole kovin turvallista, mutta se jää nähtäväksi Marc Marquez kommentoi.

Valentino Rossi oli samoilla linjoilla.

”En tiedä kaverista mitään. Minusta ei ole hyvä idea, että joku ajaa ensi kertaa MotoGP-pyörällä kisaviikonlopun aikana. Jarrut ja renkaat vaativat totuttelua. Meidän on pidettävä häntä silmällä, koska tässä on turvallisuusriski. Mutta toisaalta, en tunne häntä, ehkä hän onkin hyvä ja nopea kuljettaja”, Rossi heitti.

LCR Hondan Cal Crutchlowilla oli hiukan erilainen näkemys.

”Tässä on kaksi puolta. Toisaalta on hienoa, että kaverille annetaan mahdollisuus tässä lajissa. Miksi uusi kaveri ei voisi kokeilla ja näyttää. En tunne häntä lainkaan, mutta toivon hänelle fantastista viikonloppua. Uskon, että hänellä on lahjakkuutta ajaa ihan hyvällä tasolla”, Crutchlow sanoi.
 

Uusin numero