Tito Rabat kertoo vammastaan: ”Jalka vääntyi S-kirjaimen muotoiseksi”

Rabatin jalka murtui pohje-, sääri- ja reisiluusta. Se leikattiin jo kertaalleen, mutta uusi leikkaus saattaa olla edessä.

”Jalkani vääntyi S-kirjaimen muotoiseksi onnettomuudessa. Pahinta oli kipu. Vaikka näin, kuinka pahasti jalka hajosi, en miettinyt hetkeäkään, että voisin menettää jalkani, kun makasin siellä hiekalla”, Rabat kertoo.

Rabat menetti onnettomuudessa paljon verta.

”Kun tajusin sen, aloin pelätä. Nyt olen ainakin saanut opetuksen, tästedes katson aina kaatuessani myös taakseni”, Rabat kertoo.

Rabatille tehtiin hätäleikkaus Coventryssa, joka onnistui. Ei ole vielä tiedossa, tarvitaanko uusi leikkaus tai koska Rabat pääsee mahdollisesti taas ajamaan.

”Nyt on annettava jalalle aikaa parantua. Emme pysty asettamaan mitään aikatavoitetta. Luutumiseen kuluu aikaa ja se aika on odotettava, ennen kuin on mahdollista palata ajamaan. Riskit on arvioitava tarkasti.”

Rabat sanoo tekevänsä kaiken, kuten käsketään.

”Haluan toipua kunnolla ja tehdä kaiken tismalleen niin kuin lääkärit neuvovat. Ykkösasia on nyt toipua niin nopeasti kuin mahdollista ilman riskejä.”

Avintia ei ole vielä kertonut, kuka korvaa Rabatin tulevissa kilpailuissa. Hector Barberaa kysyttiin, mutta tämä kieltäytyi kunniasta.
 

Uusin numero