Timonen sairauslomalla – Kormano haastaa Töttermanin Lahdessa

Veteraani-cupissa on neljä osakilpailua ja sarjaa johtaa Sysmän osakilpailun jälkeen nuoremman polven ”vetskuissa” Janne Suominen ja V50:ssä Kaj Tötterman. V50-luokan Hannu Kormano on ennen kotikisaansa toisena.

Salpausselän Moottorikerhon nimimiehistä Heikki Timosta ei tulla näkemään lähtöviivalla, mutta Mikko Tontti vielä pohtii jälki-ilmoittautumista. Timonen on moottorikelkkatapaturman jälkeisellä sairauslomalla ja Tontti tekee päätöksen osallistumisestaan kilpailu kerrallaan.

– Pieni tapaturma tuli moottorikelkalla. Kaverin kanssa ajettiin aika lujaa yhtä patikkoa. Siitä voltit ja kylkiluihin murtumia ja keuhkopussiin pieni repeämä. Maanantaina pääsin sairaalasta ja liikkuminen tekee aika kipeätä. Paperihommia tässä pystyy vähän tekemään, mutta aika epätodennäköiseltähän ajohommat näyttää. Spooriajo olisi ihan pahinta. Kelkkakunkkuun piti mennä, mutta sekin jää nyt väliin, Timonen harmittelee omaan rauhalliseen tyyliinsä.

Tontille aletaan alkutalven kilpailujen perusteella sovitella Päijänteen ympäriajon ennakkosuosikin viittaa. Lahden mies ei oteta puheista itselleen paineita.

– Neljävuotias tyttäreni kuuntelee mielellään tuollaisia iltasatuja. Minä en jaksa sitä miettiä. Voitin Päitsin vuonna 2003, mutta jos nimeni ilmestyy kilpailun lähtöluetteloon, niin katsotaan sitten. Harjoitellut olen, mutta näin harrastemiehenä minulle on tärkeintä, että on kivaa. Ajan varmaankin joitakin kilpailuja ennen Päitsiä, mutta teen päätöksen aina sen perusteella, mitä pitää harjoitella tai pyörässä säätää. Ei ole poissuljettua ettenkö ajaisi myös kotikisaa.  

Tuohijärven Lumilenkin kilpailukeskus on Lahdessa Jokimaan raviradalla. Aamupäivällä kello 9 alkaen V40, V50 ja C-luokat ajavat kaksi kierrosta. Ajoaikaa kertyy, kelistäkin riippuen, noin 70–80 minuuttia per kierros. Iltapäivällä A-, B- ja U20-luokat ajavat kolme kierrosta ja ensimmäinen kilpailija lähtee lenkille klo 13. Kärkeä odotellaan maaliin noin 16.30 aikaan.

Yleisö pääsee seuraamaan kisaa ns. Nuuttilan pätkällä 140-tien varressa, jonne kilpailijat saapuvat n. 45 minuutin – tunnin kuluttua lähdöstä. Kilpailukeskuksesta on vain noin viiden minuutin ajomatka pätkälle, joka on mukana tänäkin vuonna Päijänteen ympäriajossa. Tulevista Päitsi-kuljettajista kannattaa seurata myös Moottoriliiton valmennuspäällikkö Tomi Konttisen vauhtia.

30 kilometrin kierroksella on kaksi maastokoetta, joista Tuohijärven eli MK1:sen ajoaika on keskimäärin 30 minuuttia (Tontin kellottama aika harjoituksissa n. 20 minuuttia) ja Nuden eli MK2:sen ajoaika noin 20 minuuttia.

Salpausselän Moottorikerhon sivulla on kilpailukeskuksen kartta sekä googlemaps-karttalinkit maastokokeille. Tutustua voi myös kypäräkameralla videoituihin maastokokeisiin Jesse Viljakaisen kyydissä. Huom! Kilpailijat siirtyvät MK1:ltä kohti MK2:sta osittain Tuohijärventietä pitkin, joten tien autoliikennettä rajoitetaan noin puolen tunnin kuluttua siitä, kun ensimmäinen kuljettaja lähtee matkaan.

Pistetilanne, V40:
1. Janne Suominen 25
2. Juha Puotsaari 20
3. Sasu Enjala 16

V50:
1. Kaj Tötterman 25
2. Hannu Kormano 20
3. Tapio Koivusaari 16

Uusin numero