Timonen nousi perjantain päätteeksi johtoon

Kilpailun toiseksi nousi Pentti Nurminen, joka myös edustaa Salpausselkää. Nurminen jäi Timosesta 28 sekuntia. Kolmantena on Sipoon Moottorikerhon Petri Pohjamo 52 sekunnin päässä Timosesta. Neljäs on Nummelan Roni Nikander ja viides Padasjoen Tuomas Ahonen.

Kuudes on Jämsän Olli Turma ja seitsemäs Jämsän Petteri Silvan. Kahdeksas on Mäntän Seudun Moottorikerhon Marko Leponiemi ja yhdeksäs Sipoon Jari Mattila. Kymmenentenä on Hyvinkään Antti Hellsten. Päivää viidenteen maastokokeeseen asti johtanut Jari Pulkkinen tippui päivän päätteeksi sijalle 13. Pulkkisen edelle ehtivät Janne Suominen sijalle 11 ja Oskari Kantonen sijalle 12.

Lauantaina ajetaan 14 maastokoetta. Päijänne kierretään tänä vuonna länsipuolta. Ensimmäinen kilpailija starttaa reitille Lahdesta 7.01.

Lauantain ensimmäinen maastokoe on Kohilo, jossa ensimmäinen kilpailija on noin 7.40. Tämän jälkeen vuorossa ovat Evo, Auttoinen, Kuhmoinen ja Hassi ennen Jämsää, jossa on huoltotauko alkaen noin 11.30. Tauon jälkeen ajetaan pitkä Haapajoen maastokoe, josta jatketaan Jyväskylään Kuokkalaan.

Jyväskylästä päästäänkin jo Päijänteen itäpuolelle. Seuraavat maastokokeet ovat Oravasaari ja Joutsan JoSeMoRa, jossa on päivän toinen tiivistystauko. Tämän jälkeen ajetaan uusi Vaihelan maastokoe, Sysmä, Marjoniemi ja myöskin uusi maastokoe Heinolan motocrossradan maastoissa.

Päivän viimeinen maastokoe on Heinlammi, jossa ensimmäinen kuljettaja on noin kello 20.30.

Kuljettajien kommentteja perjantain ajopäivän päätteeksi:

Roni Nikander:
” Ihan hyvin on päivä mennyt, vaikka vikalla pätkällä kaaduinkin kolme kertaa. Mutta huomenna täytyy sitten kiristää.”

Petri Pohjamo:
”Nyt on kyllä ihan todella kylmä. En ole koskaan ollut kauhean innostunut pimeässä ajosta, joten saa nähdä miten meni.”

Jari Pulkkinen:
” Pimeällä tuli varmasti takkiin. Tuntuu, ettei yhtään pysy tasapaino.
Pitäisi treenata enemmän pimeänajoa, jotta pysyisi kärjessä. Nyt olen treenannut vaan puoli tuntia. En usko, että päivän päätteeksi enää johdan, mutta en varmaan kaukana ole, joten huomenna ajan kiinni. Tosi kylmä oli lopussa, tuntui että huuletkin turpoaa.”

Heikki Timonen:
” Parantamiseen varaa jäi tänään, mutta kisaa on vielä paljon jäljellä.
Huhdanojalla kaaduin kaksi kertaa. ”

Marko Laaksonen:
” Nuuttilan pätkällä meni kaasuvaijeri poikki. Sinne meni joku keppi väliin ja vaan räpsähdys kävi. Jestas miten huonoa tuuria voikaan olla.
Korjatessa meni varmaan kymmenen minuuttia. Siihen asti meni tosi hyvin.”

Uusin numero