Tiimipomo ylistää Kalliota tunteet pinnassa: ”Ilman Mikaa emme olisi mestareita”

– Haluan kiittää Mikaa siitä kaikesta työstä, jonka hän on tehnyt Marc VDS Racing Teamissa vuodesta 2011 lähtien. Ilman hänen panostaan emme olisi nyt tässä asemassa, suitsutti Bartholemy.

Marc VDS saavutti Esteve Rabatin ja Kallion toimesta päättyneellä kaudella Moto2-luokan tuplan, eli kullan ja hopean. Se on harvinaista herkkua keskiluokan historiassa aina vuodesta 1949 lähtien.

– Mika on ollut todellinen ammattilainen, suuri kilpailija ja hieno lähettiläs Marc VDS:lle.

Kallio aloitti kahden MotoGP-luokassa ajetun kauden jälkeen kilpailemisen Marc VDS-tiimissä ja Moto2:ssa Suter-pyörällä. Tiimin ja Suterin yhteistyö päättyi kuitenkin ovet paukkuen. Marc VDS vaihtoi runkovalmistaja Kalexiin ja sitä päätöstä ei ole totisesti tarvinnut katua.

– Mikan panos oli ratkaiseva, kun vaihdoimme Kalexiin. Mika opasti tuota projektiamme ja toivotan hänelle hyvää onnea tulevaan. Niin kauan, kunhan Mika ei voita meitä vuonna 2015!, virnisti Bartholemy tuttuun tyyliinsä.

Kallio aloittaa työt uuden työnantajansa, eli italialaisen Italtrans-tiimin Kalex-pyörällä tulevana keskiviikkona Jerezin radalla. Kallion ensi kauden tiimikaverina ajaa italialainen Franco Morbidelli.

Rabat jatkaa hallitsevana mestarina Moto2-luokassa ja Estrella Galicia 0.0:n kanssa tuoreen kolmivuotisen yhteistyösopimuksen solmineen Marc VDS Racingin riveissä.

Rabat saa tiimikaverikseen toisen maailmanmestarin, eli Valenciassa Moto3-luokan kultaa Estrellan ruodussa vuolleen Marc Marquezin nuoremman veljen Alexin.

Uusin numero