Tiimipomo Kallio haltioissaan Tuulen ilmiömäisistä ohituksista

Molemmat kuljettajat ajoivat todella hyvän ja tasaisen viikonlopun parannellen omia viimevuotisia aikojaan reippaasti.

– Viime vuonna tämä rata oli ehdottomasti vaikeimpia ja tuloksellisesti heikoimpia kuljettajillemme. Tällä kertaa kuitenkin aika-ajo meni hyvin ja molemmat saivat kohtuullisen hyvän lähtöpaikan. Kisassa Niki oli todella vahva ja pystyi kamppailemaan aivan kisan loppuun saakka jopa kärkipaikasta. Eemelin kisa sen sijaan keskeytyi harmillisesti ensimmäisten mutkien kolarisumaan jossa mies kaatui muiden osumien seurauksena. Tämä on osa lajia eikä tällaisille keskeytyksille vaan voida aina mitään, tiimipäällikkö Kallio kertoo.

allio kertoo olevansa tyytyväinen koko tiimin panokseen viikonloppuna.

– Oli mahtava nähdä yhteishenki tiimissä, etenkin Eemelin kannustaessa tiimikaveriaan aina viimeisille kierroksille saakka. Molemmat kuskit olivat ilman muuta kilpailukykyisiä, Eemelin epäonnesta huolimatta. Niki onnistui tekemään juuri oikeita ratkaisuita oikealla hetkellä ja tämä toi tiimille jälleen podiumsijoituksen joka ilman muuta toi meille suomalaisille positiivista huomiota täällä kansainvälisillä areenoilla, Kallio toteaa.

-Tämä oli ehdottomasti kauden jännittävin kilpailu jossa Niki todellakin ansaitsi kakkospaikan tehden ilmiömäisiä ohituksia kisan aikana ja ajamalla virheettömän kisan. Nämä ovat ilman muuta tärkeitä ominaisuuksia, mutta kertovat myös siitä että viikonlopun aikana tehtiin oikeita ratkaisuita. Kuljettajan itseluottamus oli kohdillaan ja se näkyi tottakai tälläisessä kovatasoisessa kilpailussa heti tuloksissakin.

Tuuli ajoi yhden uransa parhaimmista kilpailuista kamppaillen voitosta aina viimeiseen kierrokseen saakka. Mies joutui todenteolla tekemään töitä pysyäkseen kärjen perässä, kärjen kuljettajien vaihdellen tiuhaan tahtiin paikkoja sijoilla 1-5.

– Kisan aikana tuli osuma jos toinenkin, takakatekin siinä taisi mennä halki ja parit renkaanjäljet jäi nahkapukuun. Tein ratkaisevat iskut kahdella viimeisellä kierroksella, ja noin kovan väännön jälkeen olen todellakin tyytyväinen kakkospaikkaan joka tuntui todella hyvältä! Haluan erityisesti kiittää tiimin mekaanikkoja ja kaikkia tukijoita, Tuuli hehkuttaa.

Lahden viikonloppu alkoi hyvinkin nousujohteisesti ja nuoren miehen aika-ajo lupaili hyvää ajatellen kilpailua.

– Vaikka aika-ajon 13. sija ei tuloksellisesti ollut tyydyttävin vaihtoehto, sain kuitenkin ajettua hyviä tasaisia kierroksia, jotka enteilivät hyvää kilpailua ajatellen. Sain kaiken lisäksi vielä kohtuullisen hyvän startin, mutta matka tyssäsi ensimmäisten mutkien kolarisumaan jossa kaveri ajoi takapyörääni ja menetin pyöräni hallinnan ja lensin kyydistä, Lahti kertaa ensimmäisen mutkan tapahtumia.

Pistetilanne muuttui Tuulen eduksi sen verran, että hän on nyt neljäntenä. Lahti on sijalla 15.

Turkkilainen Toprak Razgatlioglu varmisti mestaruuden. EM Superstock 600-kausi jatkuu Jerezin radalla Espanjassa 18.-19. syyskuuta
 

Uusin numero