Tiesitkö nämä asiat Jerezin MotoGP:stä?

Jerezissä ajetaan MM-osakilpailu jo 31:nnen kerran. Tässä faktoja kilpailun historiasta, ehkä et tiennyt niistä aivan kaikkia…

– Jerezissä ajettava GP on järjestysnumeroltaan 31. Nykyradoista vain Hollannin Assenissa on ajettu useammin, ensi kertaa jo 1949. Assenissa on nyt ajettu joka ikisellä kaudella vuodesta 1987 alkaen. 

– Kaikkien aikojen tilastossa Jerez on kisamäärissä kolmantena, sen edelle menee myös Belgian Spa, jossa on ajettu 40 MM-osakilpailua.

– Toistaiseksi Jerezissä ajetuista 30 kilpailusta ainoastaan kolmessa on satanut, vuosina 200, 2004 ja 2011.

– Valentino Rossilla on Jerezistä eniten voittoja, peräti kahdeksan. Toiseksi eniten on viisi voittoa kuitanneella Jorge Lorenzolla.

– Lorenzolla on kuitenkin eniten paalupaikkoja Jerezissä, seitsemän kappaletta.

– Lorenzo on startannut eturivistä jokaiseen Jerezin kilpailuun, mihin on osallistunut.

– Lorenzolla on hallussaan rataennätys, kaikkien aikojen nopein kisakierros ja nopein paalupaikka-aika, kaikki vuodelta 2015.

– Vuonna 2002 Jerezissä Lorenzosta tuli kaikkien aikojen nuorin MM-osakilpailun ajanut kuljettaja 15 vuoden ja yhden päivän ikäisenä.

 – Vuoden 2016 kilpailussa Ducatit kellottivat neloisvoiton Jerezin radan huippunopeusmittauksissa: kuskit olivat Andrea Dovizioso, Andrea Iannone, Hector Barbera ja Scott Redding.

– Ducatilla on voitettu Jerezissä vain kerran, 2006 voiton vei Loris Capirossi. Palkintopallisijoituksiakin on vain kolme voiton lisäksi: Troy Bayliss 2003, Casey Stoner 2009 ja Nicky Hayden 2011.

– Radan viimeinen mutka on nimettu Jorge Lorenzon mukaan, siinä on ratkennut moni kilpailu, eikä kahinoiltakaan ole vältytty. Isoimmat kohut nousivat 2005, kun Valentino Rossi ja Sete Gibernau kolaroivat mutkassa sekä 2013, kun saman tekivät Lorenzo ja Marc Marquez.

– Sunnuntaina Lorenzo ajaa uransa 160. MotoPG-kilpailun. Hän nousee Jack Findlayn rinnalle tilastossa ja on jo Top10:ssä. Andrea Dovizioso on tilaston kasi, hänelle Jerezin GO on uran 164:s. 

(Lähde: Ducatin tiedotus)