“The Bullet” Baker kukisti Marquezin

Marquez lupasi järjestää yli 8000 katsojan edessä ovaaliradalla ajetusta finaalista show’n ja 20-vuotias nuorukainen osoittautui jälleen sanojensa mittaiseksi mieheksi.

Marquez kapinoi lajin ehdottoman erikoismiehen, ”Flat Track’in” USA:n AMA-mestarin Bakerin, 20, kanssa todella tulisesti 12 kierroksen finaalissa.

Huiman kaksintaistelun ratkaisu nähtiin kaksi kierrosta ennen maalia, kun Marquezin ja ”The Bullet”-lempinimeä tottelevan Bakerin olkapäät osuivat yhteen ykköskurvia edeltäneellä suoralla. Marquez kaatui ja taistelu voitosta oli hänen osaltaan ohi yhdessä ohikiitävässä hetkessä.

Baker osoitti urheilullisuutensa laskemalla vauhtia ja odottamalla, että Marquez nousee jatkamaan vääntöä, mutta loppuhuipennus jäi tältä osin toteutumatta.

Yksinomaan MotoGP-sarjan kuljettajien voimin ajetuista neljästä erästä kolme nimiinsä vienyt ja siltä osin Superprestigio-tittelin nimiinsä vienyt Marquez jätettiin superfinaalissa kahdeksanneksi.

– Olen pahoillani kontaktista Marquezin kanssa. Kisa oli kuitenkin mahtava ja haluan toistaa tämän kokemuksen kutsumalla Marcin ensi vuonna Half Mile-kotikilpailuuni, hehkutti Baker.

Marquez ei jäänyt murehtimaan superfinaalia.

– Olen äärimmäisen iloinen tästä show’sta. Fanit ovat löytäneet tämän lajin Espanjassa ja he todellakin nauttivat näkemästään. Se oli hieno taistelu Bakerin kanssa ja opin taas paljon asioita.

Bakerin jälkeen kakkosena ruutulippua tervehti Moto2-luokassa viime vuonna MM-pronssia saavuttanut ja Mika Kallion Marc VDS-tiimikaverina ensi kaudella kilpaileva Esteve Rabat.

Kalliota mainostettiin vielä joulukuussa Superprestigio-kilpailun yhtenä osallistujana, mutta muut kiireet pitivät suomalaisen sivussa Barcelonasta. Niklas Ajolle kävi hänellekin kutsu Superprestigio-kisaan, mutta myös ”Niki” katsoi parhaaksi keskittyä harjoitteluun Suomessa.

Barcelona, Espanja.
Superprestigio Flat Track-kilpailun superfinaali:

1. Brad Baker USA, KTM
2. Esteve Rabat Espanja, Honda
3. Kenny Noyes USA, Suzuki
4. Aleix Espargaro Espanja, Yamaha
5. Jose Pedro Gomez Espanja, Yamaha
6. Merle Scherb USA, Yamaha
7. Dani Ribalta Espanja, Kawasaki
8. Marc Marquez Espanja, Honda

Superprestigio-luokka:
1. Marquez
2. Rabat
3. Noyes
4. Espargaro
5. Lorenzo Baldassarri Italia, Kawasaki

Video:
http://www.youtube.com/watch?v=MR2T4yTsT7Y

Uusin numero