Texasista luvassa kovia uutisia – oliko Lorenzon leveä hymy lopullinen kuitti kohusiirrolle?

Lorenzolla on ollut kauden avanneesta Qatarin kisasta lähtien Yamahan tarjous jatkosopimuksesta pöydällään ja sinne se todennäköisesti jääkin.

Mikä on tilanne ensi kauden sopimuksen osalta?

– En voi kertoa siitä sen enempää kuin Argentiinassakaan, kuittasi Lorenzo ensin hymyillen Austinin GP:n pressitilaisuudessa torstaina.

Viikko sitten Argentiinassa Lorenzo ei suostunut kommentoimaan asiaa mitenkään.

Onko Ducati tehnyt sinulle tarjouksen?

– En halua keskustella asiasta. Tulette tietämään päätökseni lähiaikoina, tuli selvästikin vuorostaan vaivaantuneen Lorenzon kylmä vastaus vakavalla ilmeellä.

Varikkopuheissa pidetään todennäköisenä, että Ducatin vahvistus Lorenzon sopimuksen osalta voi tulla hetkenä minä hyvänsä.

Lorenzon vierellä istunut, Aki Ajon manageroima Suzuki-kuljettaja Maverick Vinales suuntasi katseensa alaspäin mestaria tentattaessa. Vinalesista tulee suurella todennäköisyydellä Valentino Rossin uusi Yamaha-tiimikaveri, jos ja kun Lorenzo lähtee 12 miljoonan euron vuosipalkalla Ducatille.

– Minua nuo puheet mahdollisesta siirtymisestä Yamahalle oikeastaan vain motivoivat. Keskityn silti tiukasti vain tähän hetkeen, en tulevaisuuteen. Menetin viime sunnuntaina Argentiinassa jo käsissäni olleen podiumsijoituksen omaan virheen seurauksena. Sellaista virhettä en voi enää hyväksyä itseltäni.

Rossi: ”Normaalitilanne…”

Rossin ja Lorenzon välit ovat tulehtuneet – se on kakkien tiedossa. Molemmat kuitenkin vakuuttavat, että tilanne on hallinnassa Yamahan varikkoboxissa.

– Normaalitilanne, totesi Rossi.

– Olemme olleet jo seitsemän kautta tiimikavereina. Siltä osin mikään ei ole muuttunut. Ja tämä on sittenkin enemmän yksilöurheilua, muotoili Lorenzo.

MotoGP-sarjan kauden kolmannen MM-osakilpailun ensimmäiset harjoitukset ajetaan upealla Circuit of The Americas-radalla perjantai-iltana Suomen aikaa.

Argentiinan kisan voitto ja MM-johto vyöllään Texasiin saapunut Hondan Marc Marquez on ollut lyömätön COTA-radalla siitä alkaen, kun se tuli sarjaan mukaan vuonna 2013. Marquezin plakkarista löytyy Austinin GP:stä kolmen voiton lisäksi yhtä monta paalupaikkaa.

– Pidän tosiaankin paljon radasta ja se on soveltunut hyvin ajotyyliini jo ensimmäisistä testeistä lähtien. Olen parempi vasemmalle taittavissa mutkissa ja niitä on täällä enemmän. Toisaalta Michelinin uudet renkaat ovat Austinissa vielä arvoitus ennen ensimmäisiä treenejä. Mutta oikeastaan sitäkin enemmän minua huolettaa pyörämme kiihtyvyys. Sitä on saatava ehdottomasti paremmaksi, pudotteli Marquez.

Marquez ja Rossi istuivat pressitilaisuudessa vierekkäin välttämällä visusti katsekontaktia. Siltäkään osin ei siis mikään ole muuttunut.