”Texas Tornado” Colin Edwardsista ensimmäinen Akrapovic-lähettiläs


Colin Edwardsin Superbike-maailmanmestaruus v. 2000 oli pakoputkivalmistaja Akrapovicin ensimmäinen MM-titteli. Nyt slovenialaisvalmistaja on palkannut Edwardsin yrityksensä lähettilääksi.

Jugoslavialaislähtöisen Igor Akrapovicin 27 vuotta sitten perustama pakoputkipaja on kasvanut alansa johtavaksi toimijaksi koko maailmassa. Sloveniassa toimiva Akrapovic työllistää nykyisin 1200 henkilöä ja vie tuotteitaan yli 80 maahan. Maailmanmestaruuksia Akrapovicin putkilla on voitettu jo yli 100.

Ensimmäinen maailmanmestaruus Akrapovicin pakoputkilla voitettiin vuonna 2000, kun jenkki Colin Edwards ajoi Superbike-luokan mestariksi Hondallaan. Igor Akrapovic muistaa ensimmäisen mestaruuden harvinaisen hyvin.
– Teimme uskomattoman määrän työtä tuon ensimmäisen mestaruuden eteen. Honda kehitti ja testasi pyöräänsä koko kauden ja meillä oli koko ajan viimeisin data käytössä. Muistan, että kauden aikana kokeilimme yli 40 pakoputkiversiota Colinin pyörässä.

Igor Akrapovicin mukaan onkin luonnollista, että yrityksen nimetessä ensimmäistä ”brand ambassadoriaan” valinta osui juuri Colin Edwardsiin. Ensimmäisen mestaruutensa ohella Edwards ajoi lähes koko uransa moottoripyörillä, joita vauhdittivat slovenialaisvalmistajan pakoputkistot.

Colin Edwards ajoi urallaan kahdeksan kautta Superbiken MM-sarjaa saavuttaen kaksi maailmanmestaruutta (2000 ja 2002, molemmat Hondalla) ja keräten 2391,5 MM-pistettä. Osakilpailuvoittoja hänelle kirjattiin 31 ja paalupaikkoja 15. MotoGP-luokassa hän ajoi lisäksi 12 kautta keräten 1242 MM-pistettä, 12 palkintopallisijoitusta, kolme paalupaikkaa ja kolme kilpailun nopeinta kierrosta. Näistä saavutuksista huolimatta hän ei onnistunut kertaakaan voittamaan MM-osakilpaillua. MM-pisteissä Edwards oli parhaimmillaan neljäs (2005, Yamaha YZR-M1)

Uusin numero