Testitöissä ahkeroinut Kallio kovin odotuksin Misanoon

Englannin Silverstonessa kaksi viikkoa sitten ajetun osakilpailun jälkeen Kallio, 30, on ehtinyt suorittaa kaksipäiväiset testijaksot niin Ranskassa kuin Italiassa, ennen siirtymistään tulevan viikonlopun kisapaikkaan San Marinon Misanoon.

– Melkoista lentoa ollut, eikä tässä ole ehtinyt paljon laakereilla lepäämään. Heti Silverstonen osakilpailun jälkeen ajoin rengasvalmistaja Michelinin testit Ranskan Nagarossa ja sen jälkeen siirryin Italian Vallelungaan, jossa testasimme yhdessä oman Marc VDS -tiimini sekä parin muun Moto2-kuljettajan kanssa, Kallio selventää.

– Rengastestit liittyivät Michelinin aikomukseen palata takaisin MM-tasolle. Kutsu niihin kävi Marc VDS:n tiimipäällikön Michael Bartholemyn kautta ja testit ajettiin siis BMW:n Superbikeilla.

– Oman tiimin testeissä puolestaan keskityimme Kalex-pyöräni hienosäätöön. Hioimme pyörän takahaarukkaan, linkustoon ja jousitukseen liittyviä asioita ja testeistä jäi kyllä varsin positiivinen maku, sillä kierrosajat olivat sekuntia viime vuotta kovempia. Kyyti oli hyvää koko testien ajan ja kierrosajat samalla tasolla MM-sarjaa johtavan tallikaverini Scott Reddingin kanssa.

Suurimman hyödyn onnistuneista testeistä Kallio uskoo saavansa juuri Misanossa.

Radat ovat keskenään hyvin samankaltaiset, joten sen perusteella Misanosta on lupa odottaa hyviä tuloksia. Luottamus on korkealla ja tähtäin ehdottomasti podiumilla, kauden aikana kolmesti palkintopallilla vieraillut ja yhden osakilpailuvoiton saalistanut Kallio päättää.

 

Uusin numero