Testissä TCX RT-Race -saappaat – toimii niin maantieajossa kuin ratapäivilläkin

Tälle kaudelle hankin uudet TCX-ajosaappaat maantieajoon ja ratapäiville. Aikoinaan RR:n junnuluokissa käytin TCX-saappaita. Ne istuivat hyvin jalkaani ja tuntuivat laadukkailta ja turvallisilta. ”Jokusen” kaatumisen seurauksena en koskaan loukannut jalkojani – koputan nyt puuta –  ja siitä kiitos kuuluu paljolti TCX-saappaille.

Jalkapöytäni on melko leveä. Siksi monet ajosaappaat painavat varpaita. Uudet TCX RT-Race -saappaat tuntuvat niin istuvuudeltaan kuin joustavuudeltaan yhtä hyviltä kuin aiemmat TCX-saappat. Nilkan suojanupin ja pohkeen alaosan peittää Double Flex Control System -niminen polyuretaanisuoja. Vaikka se on melko iso, ei se haittaa nilkan liikkuvuutta. Aiemmissa malleissa suoja alkoi usein takerrella. Nyt ongelma tuntuu poistuneen.   

RT-Race saappaat ovat melko tyköistuvat. Pukiessa pitää varoa, ettei sisus menee jalan mukana kengän sisään. Sitä pitää siis vetää voimalla vastaan, kun jalkaa painaa saappaaseen. Saappaiden sulkeminen on sekin oma juttunsa. Ensin sisäosa kiristetään nauhoilla, sitten vetoketju kiinni ja lopuksi lukitaan yläosan alumiininen lukkosalpa.

Saappaiden Air Tech-sisävuoraus siirtää tehokkaasti kosteutta, joten jalat pysyvät kuivina ja lämpiminä. TCX RT-Race -saappaat eivät ole vedenpitävät, mutta sietävät jonkin verran sadetta.

Testaaja: Tobias Petersson
Pris: 2 999 kronor
www.BIHR.se

 

Uusin numero