Teksasissa tykitetään Marquezin maaperällä: maestro ei ole jättänyt muille muruakaan mieliradallaan

COTA-radalla on ajettu MM-pisteistä kahdesti aiemmin. Marquez on ollut molemmilla kerroilla Hondallaan täysin pitelemätön painelemalla paalupaikoilta voittoihin.

Marquez ei ole jättänyt muruakaan muille Teksasin maaperällä, sillä hänellä on voittojen lisäksi nimissään 5,5 kilometrin mittaisen ”vuoristoradan” kaikki tärkeimmät ennätykset.

Ja tässä ne ovat: rataennätys 2.03,575, paalupaikkaennätys 2.02,773, huippunopeusennätys 341.6 km/h.

Vain hyviä muistoja

– Odotan todellakin innolla Austinia, jossa voin jättää Qatarin lopullisesti taakseni. Circuit of the Americas-rata on yksi ehdottomista suosikeistani ja minulla on paljon hyviä muistoja sieltä. Saavutin COTA:lla vuonna 2013 ensimmäisen voittoni MotoGP-luokassa, myhäilee Marquez.

Hondat ovat hallinneet Austinin GP:tä kahdella aikaisemmalla kaudella Dani Pedrosan poimittua talteen kakkossijat.

Tällä kertaa Pedrosaa ei Austinissa ikävä kyllä nähdä. Mies toipuu käsileikkauksesta ja on sivussa vielä vähintään viisi seuraavaa viikkoa. Pahimmassa tapauksessa pitempäänkin.

– Olen erittäin pahoillani Danin puolesta. Minä ja koko tiimi toivotamme hänelle mahdollisimman nopeaa toipumista. Toisaalta toivotamme Hiroshin tervetulleeksi ja autamme häntä kaikessa mahdollisessa, Marquez viittaa Pedrosaa tuuraavan Aoyaman puoleen.

Kohtelias Aoyama kiittää ja
kumartaa luottamuksesta

Aoyama muistetaan myös Mika Kallion takavuosien KTM-tiimikaverina.

Aoyaman MM-uran oli määrä päättyä viime kauteen, jonka jälkeen hän otti HRC:n testikuljettajan pestin vastaan.

– Säälin Danin tilannetta ja tiedän kuinka vaativaa kilvanajo on MotoGP-pyörällä silloin, kun käden kanssa on tuollaisia ongelmia. Siinä mielessä Qatarin kuudes sija oli häneltä aivan mahtavaa työtä, Aoyama kehuu Pedrosaa.

Casey Stoner oli halukas tekemään keikkaluonteisen paluun kuninkuusluokkaan Pedrosan korvaajana, mutta Honda ei siihen suostunut. Valinta oli jo alusta alkaen Aoyama ja se päätös pitää.

– Haluan kiittää HRC:tä saamastani tilaisuudesta korvata Dani Austinissa. Teen parhaani ja toivon nauttivani tästä kokemuksesta Repsol Honda-tiimin kanssa. Austinin rata on erittäin vaativa ja tekninen, joten jokainen sessio on tärkeä opetellessani tuntemaan pyörää ja tiimiä paremmin, Aoyama muotoilee.

MotoGP-luokan ensimmäiset vapaat harjoitukset käynnistyvät Austinissa perjantaina klo 17.55 Suomen aikaa.

https://www.youtube.com/watch?v=IJaU5wLYr5o

 

Uusin numero