Tekniset ongelmat Takatalon harmina Budds Creekin radalla

Budds Creekin mäkisellä ja todella teknisellä radalla Takatalo sijoittui karsintojen sijalle 43, kun 40. nopeinta kilpailijaa pääsi mukaan varsinaisiin kilpailueriin.

Aika-ajot on jaettu kahteen osaan, joissa ajettujen kierrosaikojen perusteella 36. nopeinta kuljettajaa mukaan suoraan kilpailueriin. Sijat 37 eteenpäin menevät karsintaerään, josta mukaan varsinaisiin kisaeriin pääsee vielä neljä nopeinta kuljettajaa.

– Ensimmäinen harjoitus/aika-ajo setti oli todella vaikea. Rata oli möyhitty todella pehmeäksi ja kasteltu runsaasti, enkä meinannut millään saada omaa ajoa aikaiseksi. Toinen oli huomattavasti helpompi, mutta sorruin edelleen hölmöihin virheisiin. Huomasi selvästi että kilpailurutiini on vähän ruosteessa, kertoi pettynyt Takatalo.

Takatalo oli molemmissa aika-ajoerissä ryhmänsä 7. nopein, joka riitti kaikkien kuljettajien joukossa sijaan 50. Takatalo pääsi näin ollen valitsemaan paikkansa karsintaerään viidentenätoista. Valitettavasti hän ei kuitenkaan päässyt paikkaansa käyttämään pyörässä ilmenneen käyntihäiriön takia.

Takatalo ehti mukaan erään, mutta joutui valitsemaan paikkansa puomilta viimeisenä.

– Tiimirekalta lähdettiin siirtymään kohti lähtöpaikka ja mekaanikkoni käytti pyörää kun se alkoi ”rötäämään” ja sammahteli omia aikojaan. Pyörä vietiin takaisin rekalle ja itse menin puomille jo odottamaan ja pyöräkin ilmestyi paikalle juuri ennen kuin puomi kaatui, mutta valitettavasti jouduin valitsemaan paikkani viimeisenä, kertasi Takatalo.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen Takatalo oli sijalle 22 ja ehti neljän kierroksen karsintaerän aikana nousta seitsemänneksi. Valitettavasti tämä ei kuitenkaan riittänyt varsinaisiin kisaeriin.

– Harmi juttu tuo startti kun ajo parani läpi päivän kun pääsin rataan sisään, mutta ei voi mitään. Ihan itseään voi syyttää kun ei ajanut suoraan aika-ajoista jatkoon. Älyttömän tiukkaa on ja kaverit ajaa todella kovaa. Itse kuitenkin uskon edelleen vahvasti jatkopaikkaan kun saa oman ajon rentoutumaan heti aamusta ja turhan kisajännityksen pois, Takatalo toteaa.

Amerikan motocrossin mestaruussarja AMA Nationals -sarja jatkuu ensi viikonloppuna Southwickin pehmeällä hiekkaradalla.

 

Uusin numero