Teinitähti Quartararo singahti suoraan Moto3-luokan huipulle

Maanantaina 16 vuotta täyttänyt Honda-kuljettaja Quartararo nostettiin Moto3-luokan MM-sarjaan poikkeussäännöllä, jonka kansainvälinen moottoriliitto FIM räätälöi nimenomaan hänelle.

Moto3-luokan alaikäraja on 16 vuotta, mutta Quartararolle taattiin täysi MM-kausi uudella säännöllä, jonka mukaan CEV-sarjan mestari voi tulla tästä lähtien MM-sarjaan jo 15 vuoden iässä.

Sääntöä ei ole sen suuremmin kyseenalaistettu, sillä kaikki tiedostavat sen lahjakkuuden, jonka CEV-sarjassa kaksi mestaruutta putkeen poiminut talentti omaa.

Neljänneksi korkeimmat pisteet
täysin tuntemattomilta radoilta

Ensimmäiset kolme MM-osakilpailua ovat vankistaneet entisestään Quartararon asemaa äärimmäisen tasaisen Moto3-luokan huippukuljettajian kastissa.

Quartararo on kerännyt kolmesta osakilpailusta neljänneksi korkeimmat pisteet hänelle ennestään täysin tuntemattomilta radoilta.

Quartaro ajoi Qatarin Losailissa seitsemänneksi, nappasi kakkossijan myötä uransa ensimmäisen MM-podiumsijoituksen Teksasin Austinissa ja jatkoi tuimaa tahtia kuudennen sijan myötä Argentiinan Termas de Rio Hondolla.

Teinitähden plakarista löytyy jo 39 pistettä. Hänen edellään pistetatulukossa majailevat ylivoimaiselta vaikuttava Danny Kent (66), Efren Vazquez (49) ja Enea Bastiani (39).

Jerezissä kaikki
on mahdollista

Seuraava ja samalla tämän kauden ensimmäinen MotoGP-sarjan Euroopan osakilpailu ajetaan 3. toukokuuta Espanjan Jerezissä, jonka Quartararo tuntee kuin omat taskunsa.

Quartaro dominoi Jerezissä ajettuja testijaksoja alittamalla Moto3-luokan virallisen rata- ja ja paalupaikkaennätyksen.

Quartararo voi valmistautua luottavaisin mielin Jereziin, jossa hänellä on kaikki mahdollisuudet jopa osakilpailuvoittoon.

– Viimeisimmässä kisassa Argentiinassa kaikki sujui ihan mukavasti, vaikka Kentin vauhtiin ei ollutkaan mitään mahdollisuuksia. Alkukausi on ollut minulle vaikea uusien ratojen muodossa, mutta tulokset ovat olleet hyviä. Siitä iso kiitos kuuluu tiimilleni, joka on tarjonnut minulle mahtavan pyörän ja samalla myös rauhoittanut minua, muotoilee Quartaro.

MotoGP-mestari Marc Marquezin sanat kannattaa pitää visusti muistissa:

– Quartararosta ei tule vielä tällä kaudella maailmanmestaria, mutta osakilpailuvoittoja hän voi hyvinkin saavuttaa.

Uusin numero