Teemu Saukkio saa kaksipyöräisten sähköistämisen innovaatiopalkinnon MP-messuilla

MP 23 -moottoripyörämessuilla jaetaan ensimmäistä kertaa Suomen Messusäätiön rahoittama 6000 euron Kaksipyöräisten sähköistämisen innovaatiopalkinto. 

Innovaatiopalkinnon saa moottoripyörärakentaja ja innovaattori Teemu Saukkio, joka on kehittänyt ainutlaatuisen teknologian konseptimoottoripyörään. 

Turkulaisen Teemu Saukkion kehittämä konseptimoottoripyörä RMKe1 oli ensimmäistä kertaa esittelyssä Petrol Circus Custom Bike Show’ssa vuonna 2017. Seuraava prototyyppi RMKe2 oli esillä 2018 ja vuonna 2019 RMKe2 esiteltiin jo MP-messuilla viimeisteltynä versiona. Nyt markkinoille tuodun Verge-sähkömoottoripyörän tekniikka ja ulkonäkö perustuvat Teemu Saukkion konseptiin, jonka kehittämiseen meni kaksi vuotta. Saukkio tekee nykyään sähköajoneuvoihin liittyviä konsultointeja ja opiskelee yliopistossa fyysikoksi. 

Pyörän tekninen ratkaisu on poikkeuksellinen takavannemoottori. Ratkaisulla saavutetaan poikkeuksellisen keskiöttömän ulkonäön lisäksi, suora yhteys ajomoottorin ja ajopinnan välillä, joka muuttaa moottoripyörän ajokokemusta positiivisesti. Ratkaisulla saadaan parempi käsiteltävyys ja häviötön tehon välitys tiehen. 

Palkinto jaetaan lauantaina 4.2. klo 16.30 Petrol Circus Custom Bike Show’n palkintojen jaon yhteydessä. 

Uusin numero