Tech 3 KTM:n Miguel Oliveira sopeutunut supernopeasti MotoGP:hen: ”Hän parantaa joka päivä joka ikisellä vedolla”

Tech 3 KTM:n Miguel Oliveira oli vielä Valencian ja Jerezin testeissä hitain kisakuljettajista, mutta Sepangissa meno oli täysin erilaista. Ero kärkeen kapeni 2,6 sekunnista 1,7 sekuntiin, mutta eniten Oliveiraa ilahdutti vertailu muihin KTM-kuljettajiin.

Vielä Jerezissä ero kokeneeseen Pol Espargaroon oli 1,4 sekuntia, Sepangissa enää 0,2. Johann Zarco oli nopein KTM-kuskeista, mutta ainoastaan 0,3 sekuntia Oliveiraa rivakampi.

”Mitään vertailupohjaahan minulla ei edellisvuodelta ole. Vertaan itseäni vain parhaaseen KTM:n kuljettajaan ja nyt se ero (Zarcoon) oli 0,3 sekuntia. Hän on kuitenkin ollut jo kolme vuotta MotoGP:ssä. Pol on ollut mukana vielä paljon kauemmin ja nyt hän on kolmatta vuotta KTM:llä. Minulla on takana nyt kolmet testit, joten voin olla vain tyytyväinen siitä vauhdista, mihin olen nyt päässyt”, Oliveira sanoo.

”Tunnen sopeutuvani pyörään koko ajan paremmin. Yhteistyö tiimin kanssa toimii myös erinomaisesti. Olen saanut todella paljon apuja kehittää omaa ajamistani.”

Oliveira ei osannut tarkkaan sanoa, millä osa-alueella hänellä on eniten parannettavaa. Syy siihen on se, ettei hän ole koskaan ennen elämässään ajanut näin lujaa.

”Sanoin tiimillekin, että on hankala kertoa, millä osa-alueella voisin eniten parantaa, koska en ole koskaan ennen ajanut näin kovaa ja tämä on kirkkaasti nopein ja voimakkain pyörä, millä olen koskaan ajanut. Se on kuitenkin selvää, että testeissä emme saaneet irti maksimaalista suorituskykyä kokonaispaketistamme. Emme löytäneet parhaita säätöjä ja parhaita renkaita eri olosuhteisiin, näissä on parannettavaa”, Oliveira sanoi.

Oliveira kokee, että olisi pystynyt ajamaan vielä hiukan lujempaa.

”Potentiaalia olisi ollut rutistaa ehkä kaksi kymmenystä kovempi kierrosaika. Kaikkein tyytyväisin olin kuitenkin siihen, miten hyvin pystyimme ajamaan kuluneilla renkailla kisavauhtia.”

Tiimipäällikkö Herve Poncharal on erittäin tyytyväinen Oliveiran kehitykseen.

”En malta päästä Qatariin. Katsokaa vaikka Miguelia, hän paransi joka päivä joka ikisellä vedolla vauhtiaan. Hänestä tulee koko ajan entistä parempi”, tallipäällikkö kehui.
 

Uusin numero