Team Ykkös-mp:n fiilikset korkealla Päijänteelle valmistauduttaessa

– Kokonaisuutena Team Ykkös-mp:n päivä sujui hienosti, pyörät toimivat mainiosti ja koko tiimillä oli hyvä fiilis mahtavan kelin ansiosta. Edellisen päivän synkkä ilma oli poissa ja kilpailupäivänä saatiin nauttia upeasta aurinkoisesta säästä. Tosin kuljettajille lämmin keli toi lisähaastetta, koska lumi suli vauhdilla ja reitille tulikin runsaasti vettä, totesi Aro.

Team Ykkös-mp:n kuljettajista kovinta tulosta odotettiin Pornaisissa asuvalta Mikael Miettiseltä, joka pääsi ajamaan lähes kotinurkilla. Teamin toinen kuljettaja, rannevammasta hyvin toipunut ja juuri ennen kisaa 18 vuotta täyttänyt Toni Holopainen avasi oman kilpailukautensa Nummisissa ja odotti kisaa jännittynein tuntein.

Miettisen kilpailu alkoi hiukan tuntumaa hakiessa ja ensimmäisellä erikoiskokeella viime vuoden nuorten SM-kakkonen oli nuorissa seitsemäs.

Sen jälkeen ajo rentoutui ja loppupäivän Miettinen ajoi sijoituksia viiden nopeimman joukkoon. Kilpailu luokassa oli tiukkaa ja päivän päätteeksi Miettinen oli nuorissa neljäs vain reilut neljä sekuntia kolmannesta sijasta.

Seuraava kilpailu Miettiselle on legendaarinen kolmipäiväinen Päijänteen ympäriajo, jossa edessä on 900 kilometriä, hieman alle 30 erikoiskoetta ja yli kuusi tuntia erikoiskoe aikaa.

Holopaisen sijoitukset olivat koko päivän 15 nopeimman joukossa yhdestä kaatumisesta huolimatta. Huonoin erikoiskoesijoitus oli 22:s, koska ek:n aikana Holopaiselta irtosi kaasukapulan tuppi ja ajohanska on erittäin liukas muovisella kaasukapulalla. Siitä johtuen kaasun käyttö oli erittäin hankalaa ja käsi puutui todella pahasti.

Holopainen oli lopulta nuorten luokan 16:s ja nyt hän suuntaa katseensa kevään harjoitusleirille ja kesän SM-kilpailuihin.