Team Motopalvelun motocrosskuljettajilla ote kolmessa mestaruudessa

Orimattilalaisen moottoripyörätalo Motopalvelu Niemitalon tiimikuljettajilla on mahdollisuus useaan mestaruuteen, kun motocrossin arvokilpailukausi päättyy Vantaalla viikonloppuna. Matias Vesterinen johtaa MX2-luokan SM-sarjaa ja Alexander Wiik sekä Ria Virtanen ovat luokkiensa Suomen Cupien kärjessä.

Vantaan Vauhtikeskuksessa ajetaan lauantaina kauden viimeiset osakilpailut sivuvaunujen Suomen mestaruussarjassa sekä 35-, 45- ja 55-vuotiaiden veteraanien sekä naisten ja 125-kuutioisten pyörien luokan Suomen Cupeissa. Sunnuntaina puolestaan päättyy maamme pääluokkien, MX1 ja MX2, sekä alle 15-vuotiaiden SM-kausi ja alle 20-vuotiaiden Suomen Cup.

Imatran Moottorikerhon Matias Vesterisellä on mahdollisuus voittaa uransa ensimmäinen Suomen mestaruus. Team Motopalvelun edustaja johtaa MX2-luokan SM-sarjaa 20 pisteen erolla toisena olevaan, Orimattilan Moottorikerhon Mauno Niemiseen nähden.

Sunnuntaina on jaossa maksimissaan 75 pistettä. Ensin ajetaan kaksi MX2-luokan erää, joiden perusteella ratkaistaan osakilpailuvoittaja. Päivän päättää MX2- ja MX1-luokkien yhteinen superfinaali, jossa on niin ikään jaossa SM-pisteitä luokkakohtaisesti.

Team Motopalvelun värien puolesta MX2-luokassa liputtavat myös Karkkilan Moottorikerhon Miska Kumaja, Heinolan Moottorikerhon Eliel Lehtinen, Salpausselän Moottorikerhon Leevi Timonen, Orimattilan Moottorikerhon Nestori Tolvanen ja Karkkilan Moottorikerhon Pasi Virtanen.

Sunnuntaina niin ikään päättyvässä alle 15-vuotiaiden MXC/A-luokan SM-sarjassa viidentenä on Team Motopalvelun Topias Reinikainen. Sipoon Moottorikerhon juniori on vain kahdeksan pisteen päässä SM-pronssista, ja jaossa on korkeintaan 50 pistettä.

Imatran Moottorikerhon Viljo Hälvä on neljäntenä alle 20-vuotiaiden MXJ-luokan Suomen Cupissa, jonka kaksi viimeistä erää järjestetään sunnuntaina. Team Motopalvelun kuljettajan takamatka kolmossijaan on 15 pistettä.

Wiik kiinni tittelissä, Virtasella mahdollisuus kultaan

Team Motopalvelun Alexander Wiik, 46, on voittanut kaikki kymmenen erää 45-vuotiaiden veteraanien Suomen Cupissa tänä kesänä. Sipoon Moottorikerhon kuljettaja onkin erittäin lähellä MXV45-luokan mestaruuden uusimista, sillä sarjassa kakkospaikalla oleva, Turun Moottorikerhon Jarno Mattila on jäänyt jo 40 pistettä. Lauantaisessa päätösosakilpailussa on jaossa enintään 50 pistettä.

– Menen ajamaan kahta erävoittoa, ehdottomasti. Asenteeni on sama kuin aiemminkin. Ei tässä ole hirveästi taktiikoita viime vuosina mietitty. Ajan vain niin lujaa kuin pääsen ja pidän hauskaa, Wiik korostaa.

– Kauteni on mennyt hyvin siihen nähden, miten olen ehtinyt sen 30 tuntia ajaa. Enemmän ollaan menty pojan ajojen ehdoilla. Hänelle on ollut tänä vuonna pääasia oppia, ettei tyydy kakkossijaan. Hän onkin hakenut tosissaan voittoja viime kisoissa. Nyt alkaa olla asenne sitä mitä pitääkin, Wiik viittaa seitsemänvuotiaaseen Daniel-poikaansa, joka on MX50-luokan MX-liigassa toisena.

Team Motopalvelun Pasi Virtanen löytyy 55-vuotiaiden veteraanien Suomen Cupista kakkospaikalta, kun kausi päättyy lauantaina. Karkkilan Moottorikerhon kuljettajalla on vain neljän pisteen takamatka kärjessä olevaan, Kymen Moottorikerhon Juha Pekka Koirikiveen. Virtanen suuntaa radalle myös sunnuntaina, jolloin hän piipahtaa jälleen SM-sarjassa osallistuen MX2-luokkaan.

Ria Virtanen naisten ykkösenä

Karkkilan Moottorikerhon Ria Virtanen johtaa naisten Suomen Cupia, jossa ajetaan kuudes, eli viimeinen osakilpailu Vantaalla lauantaina. Team Motopalvelun kuljettaja voitti edellisessä osakilpailussa Alavudella kummatkin erät ja kasvatti sarjajohtonsa 23 pisteeseen. Toisena on Lappeenrannan Moottoripyöräilijöiden Noora Uro.

Orimattilan Moottorikerhoa edustava, Team Motopalvelun Janette Saarinen on sarjassa viidentenä, vain pisteen päässä nelospaikasta.

Team Motopalvelun kuljettajista Heinolan Moottorikerhon Eliel Lehtinen on 125-kuutioisten pyörien MX125-luokan Suomen Cupissa kolmantena ja Karkkilan Moottorikerhon Kaapo Kalatie neljäntenä. Kausi päättyy lauantaina. Lehtisellä on takamatkaa hopeaan 11 ja kultaan 17 pistettä.

Useita Team Motopalvelun kuljettajia viivalla

Vantaalla nähdään kaiken kaikkiaan lukuisia Team Motopalvelun kuljettajia, sillä eri luokkiin ovat SM- ja Suomen Cup -kautta ilmoittautuneet päättämään seuraavat ajajat:

Lauantai:

MXSV, sivuvaunut, SM-sarja:

Mika Hietala / Rain Päll, Orimattilan Toive, WSP.

MXD, naiset, Suomen Cup:

Janette Saarinen, Orimattilan Moottorikerho, KTM.

Ria Virtanen, Karkkilan Moottorikerho, KTM.

MXV45, 45-vuotiaat veteraanit, Suomen Cup:

Alexander Wiik, Sipoon Moottorikerho, KTM.

MXV55, 55-vuotiaat veteraanit, Suomen Cup:

Pasi Virtanen, Karkkilan Moottorikerho, KTM.

MX125, 125-kuutioiset pyörät, Suomen Cup:

Kasimir Hindersson, Lohjan Seudun Moottorikerho, GasGas.

Jonni Hujala, Orimattilan Moottorikerho, KTM.

Kaapo Kalatie, Karkkilan Moottorikerho, KTM.

Jimi Korajoki, Salpausselän Moottorikerho, KTM.

Eliel Lehtinen, Heinolan Moottorikerho, KTM.

Mico Linna, Heinolan Moottorikerho, KTM.

Eelis Ruuth, Salpausselän Moottorikerho, GasGas.

Eetu Savolainen, Salpausselän Moottorikerho, KTM.

Leevi Timonen, Salpausselän Moottorikerho, KTM.

Atte Tolonen, Lohjan Seudun Moottorikerho, KTM.

Sunnuntai:

MX2, SM-sarja:

Miska Kumaja, Karkkilan Moottorikerho, KTM.

Eliel Lehtinen, Heinolan Moottorikerho, KTM.

Leevi Timonen, Salpausselän Moottorikerho, KTM.

Nestori Tolvanen, Orimattilan Moottorikerho, KTM.

Matias Vesterinen, Imatran Moottorikerho, KTM.

Pasi Virtanen, Karkkilan Moottorikerho, KTM.

MXC/A-luokka, alle 15-vuotiaat, SM-sarja:

Aleksi Heittola, Salpausselän Moottorikerho, KTM.

Melissa Mäntylä, Salpausselän Moottorikerho, KTM.

Topias Reinikainen, Sipoon Moottorikerho, KTM.

Eemil Ruuth, Salpausselän Moottorikerho, KTM.

MXJ, alle 20-vuotiaat, Suomen Cup:

Kasimir Hindersson, Lohjan Seudun Moottorikerho, GasGas.

Jonni Hujala, Orimattilan Moottorikerho, KTM.

Viljo Hälvä, Imatran Moottorikerho, KTM.

Kaapo Kalatie, Karkkilan Moottorikerho, KTM.

Eelis Ruuth, Salpausselän Moottorikerho, GasGas.

Atte Tolonen, Lohjan Seudun Moottorikerho, KTM.

Kausi huipentuu Vantaalle

Vantaan kilpailu on yleisötapahtuma. Lauantain liput maksavat 10 ja sunnuntain 15 euroa. Alle 12-vuotiaat pääsevät seuraamaan kilpailua aikuisen seurassa ilman lippua.

Pääsyliput pitää ostaa etukäteen Ticketmasterin kautta:

www.ticketmaster.fi/venue/vantaan-vauhtikeskus-vantaa-lippuja/vauhti/303

Yleisöalue on lohkottu koronarajoitusten takia.

Kilpaileminen käynnistyy lauantaina kello 11:30 ja sunnuntain kello 12:00.

Vantaan Vauhtikeskus sijaitsee osoitteessa Katriinantie 31, Vantaa. Lisätiedot:

www.vantaanmoottorikerho.fi

www.facebook.com/vantaanmoottorikerho

www.facebook.com/events/267062658568411

Sunnuntain kilpailua on mahdollista seurata suorana lähetyksenä Ruutu+-palvelussa.

Teksti: Team Motopalvelun tiedotus

Kuva: Marko Vihriä

Uusin numero