Team Manninen Bros Hondan motocross-juniorit tosipaikan edessä Italiassa

Haavisto on viettänyt viime viikot Italiassa kisaan valmistautuen ja saapui tänään torstaina Garda-järven pohjoispuolella sijaitsevalle radalle.

– Hyvällä fiiliksellä ollaan, tämä pari viikkoa on kyllä auttanut valmistautumisessa todella paljon, varsinkin kun olen päässyt treenaamaan Honda JTech tiimin huippukuljettajien kanssa. Rata on minulle uusi, mutta olen yleensä aika nopea oppimaan uudet radat. Tärkeintä olisi ensin selvittää tiensä finaalierässä ajavien 40 kuljettajan joukkoon, joka tulee varmasti olemaan iso haaste sillä karsintaan on hyväksytty 100 kuljettajaa ja aika-ajo kestää ainoastaan 15 minuuttia. Maksimissaan siellä ehtii ajamaan ehkä kuusi – seitsemän kierrosta, joten löysäilyyn ei ole varaa, kertoo Haavisto.

EMX150-sarjassa kilpaillaan identtisillä Honda CRF150R pyörillä, jotka Honda Europe toimittaa kisapaikalle, joten Weckman ja Junnola lentävät kisapaikalle vasta perjantaiaamuna.

– Kyllähän tämä vähän jännittää, mutta  mukava lähteä reissuun koko tiimin voimin ja olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta. Valmistautuminen on mennyt muuten hyvin, mutta loukkasin aikaisemmin tällä viikolla hieman peukaloani ja se hieman häiritsee ajaessa. Uskon kyllä taistelevani paikasta podiumilla, kertoo Sipoosta kotoisin oleva Weckman.

Junnola sijoittui viime kaudella EMX150 sarjassa viidenneksi, joten luonnollisesti tavoitteet ovat korkealla.

– Kolmen parhaan joukkoon vähintään, mutta voittoa lähdetään hakemaan. Ajoin talvella pääosin 250 -kuutioisella pyörällä ja uskon sen auttaneen vauhdin kehittämisessä. Ajoimme keskiviikkona tiimin viimeiset yhteistreenit ennen kisaa ja siellä ajo tuntui todella hyvältä ja agressiiviselta, joten samalla fiiliksellä mennään myös Italiassa, toteaa Junnola.

EM-luokat ajavat aika-ajonsa ja ensimmäiset kisaerät lauantaina ja sunnuntaina vuorossa on toiset kisaerät.

Suomalaisjunioreiden otteita voi seurata live-tuloksien muodossa osoitteessa http://results.mxgp.com/mxgp/livestandings.aspx ja MXGP-TV.com livelähetysten kautta, sekä Manninen Bros tiimin sosiaalisen median kanavilla Instagramissa, Facebookissa sekä Twitterissä: #manninenbros

Uusin numero