Team Manninen Bros Honda vajaalla miehityksellä Englannin EM-osakilpailuun

Kouvolasta kotoisin oleva nuorukainen loukkasi kätensä puolitoista viikkoa sitten valmistautuessaan Imatralla viime sunnuntaina ajettuun SM-avaukseen.

Heti loukkaantumisen jälkeen otetuissa röntgenkuvissa ei murtumaa näkynyt, mutta koska käden turvotus ei alkanut laskemaan, passitettiin Junnola magneettikuviin. Tarkemissa tutkimuksissa selvisi, että värttinäluu on murtunut ja edessä on neljän viikon ajotauko.

– Nyt harmittaa todella pahasti, sillä mahdollisuudet mestaruuteen sekä EM- että SM-sarjassa menivät hyvin pitkälti tässä. Luu on kokonaan poikki läheltä ranneniveltä, mutta onneksi sitä ympäröivät kalvot ovat ehjät ja näin ollen se on hyvin paikoillaan ja leikkausta ei tarvita. Englannin EM ja Kuopion SM-osakilpailut jäävät nyt väkisinkin väliin, mutta tavoitteena olisi kuitenkin olla mukana jo juhannuksena ajettavassa Saksan EM-osakilpailussa, kertoo pettynyt Junnola.

Junnolan tiimikaveri, EMX150 EM-sarjassa tällä hetkellä kolmantena oleva Emil Weckman oli viime viikonloppuna Imatran SM-avauksen aika-ajossa MXC/A junioriluokan nopein, mutta valitettavasti kaatumiset veivät mahdollisuudet voittoon varsinaisissa kisaerissä ja tuloksena oli kolmas sija.

– Periaatteessa tulos oli ihan hyvä, mutta minulle itselleni se oli pettymys, varsinkin kun molemmissa erissä oli hyvät lähtökohdat voitosta taisteluun. Onneksi kaatumisissa ei juurikaan sattunut ja pääsen täysipainoisesti valmistautumaan tulevan viikonlopun EM-osakilpailuun. Sieltä tavoitteena on voitto ja nousta EM-sarjan kärkeen, kertoo Weckman.

Tiimin EMX250-kuljettaja Jere Haavisto oli Weckmanin tavoin aika-ajossa luokkansa nopein, mutta valitettavasti myös hänen mahdollisuutensa voittoon hukkuivat kaatumisiin.

Ensimmäisessä erässä Haavisto otti heti lähtökurvissa johtopaikan haltuunsa ja alkoi tehdä jo eroa muuhun joukkoon, mutta kaatui ja putosi kolmanneksi maaliin tultaessa. Toinen erässä Haavisto ajoi lähdössä puomia päin ja lähti viimeisten joukossa ensimmäiselle kierrokselle.

Haavisto teki hyvää nousua rikkoontuneista ajolaseista huolimatta ja nousi jo parhaimmillaan taistelemaan kisan kakkospaikasta. Alun repiminen vaati kuitenkin veronsa ja maalissa Haavisto oli neljäs ja yhteistulosten viides.

– Hyvää viikonlopussa oli tietysti aika-ajojen selkeät pohjat ja ensimmäisen erän alku, mutta sen jälkeen tuli virheitä ja tulos on pettymys. Onneksi sijoitukset menivät sopivasti ristiin ja olen vain neljä pistettä sarjakärkeä perässä. Nyt keskitytään jo Englannin kisaan ja siellä jälleen ensin tavoitteena on päästä suoraan kisaeriin. Kisaerissä sitten tavoitteena on pistesijat, kertoo Haavisto.

Englannin MM-osakilpailun yhteydessä ajettavan EMX150-sarjan ensimmäinen EM-erä starttaa lauantaina klo 15.30 ja toinen erä sunnuntaina 11.10 Suomen aikaa. EMX250 luokan kilpailuerät ajetaan sunnuntaina klo 14.00 ja 17.10.

Kisojen livetulospalvelu löytyy osoitteesta http://results.mxgp.com/mxgp/livestandings.aspx ja toiset kilpailuerät voi katsoa suorana MXGP-tv.com palvelun kautta.
 

Uusin numero