Team Manninen Bros. Honda hakee kuljettajia EM-sarjaan avoimen testitilaisuuden kautta

Tiimin ensimmäinen kausi EM-sarjassa meni jopa yli odotusten kun Hollanin ja Belgian osakilpailut voittanut Jere Haavisto sijoittui EM-sarjassa hopealle, Matias Murto neljänneksi ja Tatu Junnola viidenneksi.

Kaudella 2015 tiimin tavoitteena on jälleen mestaruus EM-sarjassa. Tiimiin haetaan kuljettajia, joiden tavoitteet ovat kansainvälisillä kilpa-areenoilla ja joilta löytyy tarvittava potentiaali ja resurssit ajaa täysi EMX150-sarja. Kuljettajien tulee olla ensi kaudella 11-15 -vuotiaita.

– Tavoitteena on löytää kahdesta kolmeen kuljettajaa, joilla on edellytykset ajaa voitosta EMX150 sarjassa ja valmius laittaa kaikki peliin sen eteen. Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus, jota ei kannata jättää käyttämättä jos on oikeasti tavoitteena ajaa ammattilaisena maailmalla. Erityisen hyvä asia on, että kaikki kilpailevat täysin vakioilla Honda CRF150R pyörillä, joten ainoastaan kuljettaja ratkaisee. Toivottavasti sopivat kuljettajat löytyvät ja pääsemme jälleen taistelemaan sarjan voitosta ensi kaudella, kommentoi Patrick Manner Brandt Oy:stä.

Kaudella 2015 motocrossin MM-sarjan yhteydessä ajettavia EMX150 luokan kilpailuja järjestetään kuusi kappaletta. Luokassa ajetaan vakiokuntoisilla Honda CRF150R-pyörillä, joihin vaihdetaan ainoastaan kuljettajan painolle sopivat jouset ja tarvittaessa sarvien korotuspalat.

Tiimin kuljettajien tulee voittaa MXC/A Suomen Cup-osakilpailuja niiltä osin kun ne eivät mene päällekkäin EMX150-sarjan kanssa.

Harjoittelua ja kotimaan kilpailuja varten kuljettajat saavat kukin tiimiltä käyttöönsä kaksi kappaletta Honda CRF150R-pyöriä (tai valinnaisesti yhden CRF150R ja yhden CRF250R pyörän) sekä varaosabudjetin.

Kaudella 2014 tiimin kuljettajille on pystytty tarjoamaan ilmaiseksi mm. Motorengas Oy:n toimesta Mitas-renkaat ja ELF -öljytuotteet, Brandt Oy:ltä Arain kypärät, Allright Oy:n puolesta Yoko ajovarusteet sekä Oakley ajolasit, Future Retail Oy:ltä GoPro kamerat, tarrat Tapesnakelta, Simpson Europelta Helmet-Eject tuotteet ja Brandixilta tiimivaatteet ja painatukset. Kauden 2015 yhteistyökumppanit ilmoitetaan myöhemmin.

Lisäksi tiimi tulee tukemaan kuljettajiaan myös valmennuksen, sponsorihankinnan ja medianäkyvyyden osa-alueilla. Tiimipaikka on kisamatkojen kuluja lukuun ottamatta maksuton.

– Tavoitteena on jälleen tarjota juniorikuljettajillemme Suomen paras paketti, joka mahdollistaa keskittymisen ajamisen kehittämiseen ja menestymiseen kansainvälisellä tasolla. En usko, että kuljettajien keskuudessa vielä ymmärretään kuinka kokonaisvaltaisesta sponsoroinnista tiimissämme on kyse. EMX150 sarjan kisat ajetaan MM-osakilpailujen yhteydessä, joten se on äärimmäisen hyvä tapa tehdä itseään tunnetuksi kansainvälisillä areenoilla, oli seuraavana tavoitteena sitten EMX125 tai EMX250 sarja. Esimerkisi Haaviston otteita tullaan varmasti seuraamaan useammastakin tiimistä ensi kaudella EMX250 sarjassa, kertoo tiimipäällikkö Kusti Manninen.

Kauden 2014 kuljettajista Jere Haavisto jatkaa tiimissä päätavoitteenaan EMX250 sarja. Tämän kauden kuljettajista Matias Murron, Tatu Junnolan ja Joni Mäkelän ensi kauden suunnitelmat ovat vielä toistaiseksi auki, mutta myös heidän on lunastettava paikkansa EMX150-tiimissä testitilaisuuden kautta.

Testitilaisuuteen ilmoittautumiset ja lisätiedot tiimipäällikkö Kusti Manninen (kusti@tunne.net, 040 5545 173). Ilmoittautumisten perusteella tiimi valitsee maksimissaan kymmenen kuljettajaa testitilaisuuteen.

* * *

Oheisesta linkistä voi katsoa hienon koosteen tämän kauden EMX150 sarjan mestaruustaistosta, jossa Jere Haavisto jäi ainoastaan kahden pisteen päähän mestaruudesta.
http://youtu.be/1ChkQf0-GuY

Uusin numero