Täysiä lähtöpuomeja Lavangossa

Piikkiluokassa ei tällä kertaa nähty kovia konkareita muistelemassa nuoruusvuosiaan, vaan MX125 sarja-avaus käytiin pääasiassa nuorison kesken. Sihvonen ajoi kummassakin erässä vakuuttavan voiton.

Vakuuttavaa jälkeä teki myös Robin Selenius päätyen päivän kokonaiskisan kakkoseksi eräsijoituksilla kolmas ja toinen. Selenius on ajanut 125-kuutioisella kaksitahtisella koko uransa aikana vain tänä keväänä kymmenisen tuntia, joten kun laite käy hänelle tutummaksi, voidaan odottaa entistäkin kovempaa kyytiä. Luokan päivän kolmas oli Teemu Lahtinen.
 
Emil Silander vei MXJ:n avauserän voiton vakuuttavalla suorituksella. Toisessakin erässä hän nousi hetkeksi kärkeen, mutta pieni lipsahdus pudotti kymmenisen sijaa ja sen jälkeinen takaa-ajo tuotti erän kolmospaikan.

Toisen erän näyttävän kärkikamppailun vei nimiinsä Topi Merinen, hän kaatui puolestaan avauserässä ja jäi todella kauas kärjestä. Silander pääsi luokan podiumin korkeimmalle korokkeelle, päivän kakkonen oli kummankin erän toiseksi ajanut Joona Saari ja kolmas puolestaan Roope Väätäinen.
 
Aikuisharrastajien luokan eli MXB:n kiistaton valtias oli Jani-Pekka Meuronen. Hän voitti molemmat erät suvereeniin tapaan ennen Toni Perälää. Päivän kolmas oli Kaapo Pöllänen vain yhden pisteen erolla Olli-Pekka Hörkköön ja Toni Halmeeseen. Luokan avauserässä nähtiin tyypillistä kevätinnokkuutta, kun yli kymmenen ajajaa keskeytti. Melkoinen osa heistä tarvitsi jonkinlaista ensiapua, mutta onneksi ilmeisesti vakavampia loukkaantumisia ei kuitenkaan kenellekään sattunut.
 
Sarjan seuraava osakilpailu on 18.-19. toukokuuta Kotkassa.
 
Täydelliset tulokset:
http://www.mylaps.com/en/events/888203
 

Uusin numero