Tauko ohi – Kallio valmistautuu Indianapoliksen viikonloppuun

– Rengastestit ajettiin heti Saksan kisan jälkeen ja työskentelimme Michelinin uusien renkaiden kanssa, jotka he ottavat käyttöön ensi vuonna MotoGP-luokassa. Testit sujuivat hyvin ja renkaat tuntuivat sopivan ajotyyliini täydellisesti, joten olisi hienoa päästä ajamaan niillä ensi kaudella.

Kallio urakoi myös juniorityön merkeissä tauon aikana.

– Päivää ennen kuin lähdettiin tänne Yhdysvaltoihin, kävin vetämässä juniorikuljettajille koulutuspäivän Alastarolla. Muuten en ole pyörän päällä istunut, vaan enemmänkin pyrkinyt hoitamaan juoksevia asioita, joita nopeatempoisen kauden aikana harvoin ehtii tehdä. Kerkesin onneksi kerran kalaankin ja nyt Indianapolisissa kiipeilyradalle, kiireinen Kallio naurahti.

Nyt kesätauko on kuitenkin ohi ja edessä siintää kauden kymmenes osakilpailu maineikkaalla Indianapoliksen radalla. Kallion strategia viikonlopulle on selvä.

– Mitään uutta ei teknisesti ole pyöriin voitu tehty tässä tauon aikana, vaan ne rahdattiin tänne suoraan edellisestä kilpailusta. Viimeisessä kolmessa kisassa olemme olleet alussa hyvässä vauhdissa, mutta aina kilpailun loppua kohden tippuneet alaspäin, koska takarengas ei ole kestänyt loppuun asti. Nyt on tarkoitus lähteä liikkeelle viime vuoden säätöjen pohjalta, joka merkitsee paluuta melko lähelle alkukauden asetuksia. Näitä säätöja käyttämällä tiedämme joutuvamme ongelmiin eturenkaan tuntuman kanssa, mutta tämä lienee ainoa tie saada takarengas kestämään kisaolosuhteissa.Tavoitteena on löytää mahdollisimman hyvä ja kokonaisvaltainen paketti, jossa sekä eturengas että takarengas toimisivat moitteetta koko viikonlopun ajan, mutta helppoa se ei tule olemaan ja kompromisseja joudumme luultavasti tekemään, viime vuonna Indianapoliksen GP:n ylivoimaisesti voittanut Kallio sanoi.

Indianapolis on yksi maailman legendaarisimmista moottoriurheilun keskuksista, mutta itse rata ei ole Kallion suosikkeja.

– Rata muuttui hieman viime vuonna ja sai uuden asfalttipinnan, joka paransi radan luonnetta ja pitoa hieman. Muutoksesta huolimatta rata tunnetaan nimenomaan heikosta pidostaan, joka saattaa aiheuttaa monille kuskeille haasteita. Vaikka menestystä on täällä tullutkin, niin rata ei aiheuta sen suurempia tunteita. Toki lähden täältä jälleen hakemaan hyvää tulosta, Kallio kertoi.

– Lähden ehdottomasti positiivisella asenteella viikonloppuun ja kun edellisissä kisoissa vauhti on ollut nousujohteista, niin olen luottavainen suorituskykyymme täälläkin, kunhan saamme säädöt kohdalleen. Helpottaa tietää, että vauhtia kyllä riittää, mutta töitä on rutkasti edessä, joten toivottavasti saamme heti perjantaina hyvät harjoitukset alle, Kallio lopetti.
 

Uusin numero