Tatu Lauslehto vahvisti pistejohtoaan IDM-sarjassa

 Järvenpääläinen saavutti epävakaisessa kelissä ajetuista aika-ajoista kolmannen lähtöruudun.

– Ekassa aika-ajossa radalle ehti muodostua yksi kuiva ura, jossa oli pitoa. Toinen aika-ajo vedettiin sadekelillä, joten kierrosajat olivat heikompia. Käytin sen session sadekelin tuntuman ja säätöjen hakemiseen, Lauslehto kertasi.

Team Suzuki Mayer -tiimissä ajava Lauslehto oli hyvässä vauhdissa sateella ajetussa ensimmäisessä kisalähdössä. Hän päätti välttää riskit  ja ajoi ruutulipulle kolmantena.

– Ajoin pitkään toisena ja kärjessä ollut kilpakumppani oli vähän nopeampi. Kisan lopulla menetin yhden sijan, kun takaa tuli yksi kuski ohi aika kovalla riskillä, Lauslehto totesi.

Viikonlopun toinen kilpailu päästiin ajamaan kokonaan kuivalla radalla. Lauslehto nousi startissa toiseksi ja siitä hetken kuluttua kärkeen.

– Huomasin olevani jarruissa kaveria vahvempi, joten pääsin puristamaan johtoon. Taakseni ilmestyi sama nuori kuski, joka ohitti minut avauslähdössä. Vedimme kovia kierrosaikoja, eikä eroa syntynyt suuntaan eikä toiseen. Hyvä kisa!

Lopulta Lauslehto voitti 0,451 sekunnilla ennen saksalaista, 16-vuotiasta Christian Stangea, joka kilpailee myös Suzuki GSX-R 600-pyörällä.

Lauslehto vankisti kärkipaikkaansa pistetaulukossa, kun hän johtaa sarjaa 20 pisteellä ennen Zolderin ekan kisan voittajaa Jan Bühnia lukemin 86-66. Stange on kolmantena 65 pisteellä.

IDM-sarja jatkuu 31. toukokuuta Saksan Lausitzringin radalla, jolloin ohjelmassa on yhteinen kisatapahtuma DTM-autojen kanssa.

Uusin numero