Tatu Lauslehto palasi voittokantaan IDM-sarjassa

Saksan Nürburgringin radalla Lauslehto ajoi voittoon Supersport-luokan viikonvaihteen toisessa kisalähdössä.

Järvenpääläinen saavutti aika-ajoista toisen lähtöruudun, mutta ei ollut täysin tyytyväinen pyöränsä käytökseen.

– Saimme jälleen uusia iskarin osia tähän kisaan. Jarrutuksissa pyörä ei tuntunut hyvältä, mutta päätin lähteä avauskisaan niillä säädöillä, kun vauhti sentään riitti hyvin aika-ajoissa, Lauslehto totesi.

– Kilpailun alussa olin vaikeuksissa, kun täydellä tankilla pyörä oli vielä hankalampi ajaa. Kärkikolmikko pääsi heti alussa karkuun, jonka jälkeen pystyin ajamaan neljäntenä ruutulipulle.

Team Suzuki Mayer -tiimi ja Lauslehto laittoivat kisan jälkeen mietintämyssyn päähän. Teknisen palaverin jälkeen päätettiin palata vanhoihin säätöihin.

– Mentiin takaisinpäin säädöissä, ja se oli nyt oikea ratkaisu. Pyörä tuntui warm upissa hyvältä ja kuski sai siitä lisää luottamusta viikonlopun toiseen kisaan, Lauslehto kertasi.

– Pääsin ensimmäisenä ekaan mutkaan, mutta ajolinjani meni leveäksi ja putosin kuudenneksi. En hätäillyt siinä tilanteessa, koska luotto pyörään oli hyvä. Pystyin nousemaan kohti kärkeä, ja siirryin johtoon, kun kisaa oli neljä kierrosta jäljellä. Maalissa voittomarginaali oli 1,1 sekuntia, Suzuki-kuski loitsi.

Lauslehto pitää edelleen pistejohtoa sarjataulukossa, kun hän johtaa 18 pisteellä Jan Bühnia lukemin 153-135. Christian Stange väijyy kolmantena 130 pisteellä.

IDM-sarja jatkuu pienen kesätauon jälkeen 4.-5. heinäkuuta Unkarissa Hungaroringin GP-radalla.

Uusin numero