Tatu Lauslehto lisäsi IDM-sarjajohtoaan Hungaroringillä

Toisesta lähtöruudusta molempiin Supersport-luokan kisalähtöihin startannut järvenpääläinen jäi niukasti kakkoseksi avauslähdössä, mutta vastaavasti voitti toisen kilpailun lopulta näytöstyyliin.

– Hungaroringin radalla IDM-sarja ei ole vuosikausiin vieraillut, joten kaikilla oli käytännössä uusi rata edessä. Itse olen kilpaillut unkarilaisradalla vuonna 2004 ajaessani silloista EM-sarjaa, Lauslehto muisteli.

– Yllättävän nopeasti kaikki pyörän säädöt löytyivät ja vauhtini oli heti kilpailukykyistä.

Suzuki-kuljettaja Lauslehto ajoi ensimmäisessä kisalähdössä koko ajan toisena, mutta vakaana aikomuksena oli iskeä kärkeen viimeisellä kierroksella.

– Radalla oli yksi jarrupaikka, jossa huomasin olevani kaveria vahvempi, joten päätin jättää ohitusyrityksen sinne. Suunnitelma ei lopulta toiminutkaan, kun tein ajovirheen pari mutkaa aikaisemmin ja ero pääsi kasvamaan siinä liikaa, Lauslehto kertasi.

Lauslehto ylitti maaliviivan vain 0,174 sekuntia saksalaisen Jan Bühnin takana.

– Toisessa kilpailussa ei päästy kisaamaan yhtä tiukasti, kun Bühn kaatui ja putosi kympin sakin ulkopuolelle. Kisan lopulla vain keskityin omaan suoritukseen, kertasi lähes 10 sekunnin turvin voittoon ajanut suomalaiskuski.

Lauslehto vahvisti pistejohtoaan sarjataulukossa, kun hän johtaa nyt Jan Bühnia 28 pisteellä.

Kansainvälinen IDM-sarja jatkuu heinä-elokuun vaihteessa.

Uusin numero