Tatu Lauslehto 8. Sachsenringin värikkäissä kisoissa

Uusien alustan osien myötä järvenpääläinen Yamaha-kuljettaja oli jälleen lähellä Euroopan kärkivauhtia Supersport-luokassa.

Ensimmäisen aika-ajon jälkeen Lauslehto oli neljäntenä, mutta toisen aika-ajon jälkeen tuloksena oli 7. lähtöruutu.

– Viikonlopun avauskisassa ajoin suurimman osan matkasta viidentenä, mutta lopussa kilpakumppani ajoi lähes kylkeen ja väistöliike maksoi kolme sijaa lopputuloksissa.

Toiseen kilpailuun Lauslehdon tiimi haki säätömuutoksilla lisää pitoa pyörän takapäähän ja warm-upin kolmas sija lupailikin hyvää kisavauhtia.

Homma muuttui todelliseksi arpapeliksi, kun tuntia ennen kisaa ropsahti kunnon sadekuuro. Sade alkoi uudestaan lähtöruudukossa, joten valtaosa kilpailijoista vaihtoi alle sadekelin renkaat.

– Sade sitten loppui yhtä nopeasti kuin alkoikin ja kisan edetessä rata ehti kuivua kokonaan. Me olimme aikamoisissa vaikeuksissa, kun sadekelin kumit sulivat alle.

– Olin maalissa jälleen kahdeksas, mutta olin kolmanneksi nopein sadekelin renkaita käyttänyt. Kolme kärkisijaa meni kuivankelin renkailla ajaneille ja kaksi seuraavaa sijaa välikelin renkaat valinneille kilpailijoille, Lauslehto summasi.

Hieman erikoisen kisaviikonlopun jälkeen Tatu Lauslehto on IDM-sarjan pisteissä sijalla seitsemän, mutta sarjan neljäs sija on vain neljän pisteen päässä.

Uusin numero