Tätä lisää, Rossi ja Lorenzo!

Rossi vei vuoden 2009 upean kaksintaistelun nimiinsä ja MM-pisteiden valossa hän on tälläkin kertaa hieman niskan päällä. Rossi on johtanut sarjaa kauden alusta lähtien, joskin Lorenzo on noussut hiillostamaan enää kuuden pisteen päähän.

Rossinkin on ollut pakko myöntää, että kolme viimeistä kisaa vakuuttavasti nimiinsä napannut Lorenzo on parhaillaan kuninkuusluokan ehdottomasti kuumin kuski.

– Kolme voittoa peräjälkeen. Se on ihan mukava määrä, Lorenzo myhäilee vuosina 2010, 2012 ja 2013 voittamansa kotikisan alla.

Rossi rakastaa
Barcelonaa

Rossikin tietää toki tasan tarkkaan, miten Montmelon 4,7 kilometrin mittaisella radalla ruutulippua tervehditään riehakkaasti ykkösenä.

Rossi on valloittanut Katalonian tähän mennessä kuusi kertaa, eli 2001, 2002, 2004, 2005, 2006 ja 2009.

– Rakastan Barcelonaa ja tämä on ehdottomasti yksi suosikkiradoistani. Lisäksi YZR-M1 toimii erittäin hyvin ja varsinkin Jorge on osoittanut sen viimeisissä kisoissa. Minun on nyt vain pyrittävä löytämään toimivat säädöt ja parempi vauhti edellisiä GP-viikonloppuja aikaisemmin, jotta pääsen lähtemään kisaan otollisemmista asetelmista, ”Tohtori” tuumii.

Vastustajia aina kunnioittava Rossi toppuuttelee samalla puheita Yamahan dominoinnista.

– Kolme päävalmistajaa ovat enemmän tai vähemmän samalla tasolla ja jokaisessa kisassa kaikki on mahdollista, Rossi viittaa Hondan ja Ducatin suuntaan.

Lorenzo ei uskonut
voittoputkeen

Lorenzo pudottelee hänkin parhaansa mukaan suosikin painolastia harteiltaan.

– En olisi ikinä uskonut, että kolme peräkkäistä voittoa on mahdollista vaikean alkukauden jälkeen. Nyt kuitenkin kaikki on kohdallaan ja fiilis pyörään sellainen, kuin haluankin. Niin, ja olen enää kuusi pistettä Valea jäljessä, Lorenzo huikkaa voimiensa tunnossa.
 

Uusin numero