Tästä starttaa MotoGP 2013: Ducati ja Madonna kutsuvat Dolomiiteille

Wroom-nimeä kantava punaiseen värimaailmaan puettu vauhdikas, Ducatin ja Ferrarin F1-tiimin yhteinen kauden avaustilaisuus järjestetään nyt jo 23. kertaa.

Erityisesti Ducatin osalta mielenkiinto on korkealla, vaikka se ei ymmärrettävästi ylläkään vastaaviin sfääreihin kuin kaksi vuotta sitten Valentino Rossin myötä.

Ducatilla on kuitenkin tapahtunut varsin merkittäviä muutoksia sitten kauden 2012. Rossi lähti ja hänen tilalleen yhdysvaltalaisen Nicky Haydenin tallikaveriksi kiinnitettiin seuraavaksi kahdeksi kaudeksi italialainen Andrea Dovizioso.

Audin omistukseen siirtyneen Ducati Corsen johtoportaassa kävi sitäkin rajumpi tuuletus, kun pitkäaikainen päällikkö, italialainen Filippo Preziosi sai tehdä suosiolla tilaa saksalaiselle Bernhard Gobmeierille.

Ducatin tehdastiimin päällikön tehtäviä hoitamaan pestattiin puolestaan italialainen Paolo Ciabatti.

Satelliittitiimin kuljettajat
ensimmäistä kertaa Wroom’issa

Ducati pisti samalla satelliittitiiminsä kokoonpanon ja myös strategian täysin uuteen uskoon.

Eräänlaista junioritiimin statusta kantavan Pramacin kuljettajina ajavat yhdysvaltalainen Ben Spies ja MotoGP-luokan mielenkiintoisiin tulokkaisiin lukeutuva italialainen Andrea Iannone.

Ducatin tehtaan ja Pramac-tiimin entistä tiiviimmästä yhteistyöstä kertoo paljon sekin, että myös Spies ja Iannone ovat mukana Madonnassa.

Aiempina vuosina Dolomiiteille ei Wroom’in merkeissä ole Ducatin satelliittitiimien kuljettajilla ollut asiaa. Näin kävi aikoinaan myös Mika Kalliolle. Kallion aikoihin Madonnassa huomio kiinnittyi Casey Stoneriin ja Haydeniin.

Gobmeierin isoa linjausta
odotetaan mielenkiinnolla

Wroom avaa ovensa siis maanantaina, jolloin vielä yhden kauden kattavan sopimuksen Ducatille omaava Hayden ja Dovizioso virittelevät väkeä tunnelmaan. Tiistaina aamupäivällä molemmat kuljettajat pitävät pressitilaisuutensa ja iltapäivällä ääneen päästetään Spies sekä Iannone.

Koko Wroom’in kenties mielenkiintoisin päivä osuu kuitenkin keskiviikkoon, jolloin Gobmeier vetää Ducatin isommat linjat kaudelle 2013.

Keskiviikkona esitellään myös Desmosedici GP13-pyörät niin tehdas- kuin satelliittitiiminkin osalta. Viime vuonna tilanne oli tältä osin todella kiusallinen, kun GP12:n kanssa paiskittiin vielä Wroom’in aikoihin pitkää päivää Bolognan suunnalla, eikä uutukaista saatu esiteltyä Madonnan parrasvaloissa.

Hektinen viikko huipentuu perjantaina Madonna di Campiglion jääradalle, jossa Ducati-kuljettajat haastavat kartingissa tuttuun tyyliin Ferrarin F1-kuljettaja Fernando Alonson ja Felipe Massan.

Hondan julkistamistilaisuus Madridissa
ja Yamahan todennäköisesti Sepangissa

Ducatin jälkeen kauden 2013 presentaationsa suorittaa Hondan tehdastiimi, joka esittäytyy espanjalaiskuljettajiensa Dani Pedrosan ja Marc Marquezin johdolla 24. tammikuuta Repsolin päämajassa Madridissa.

MotoGP-luokan kolmas tehdastiimi, eli Yamaha ei ole vielä vahvistanut julkistamistilaisuutensa päivämäärää.

Hallitsevan mestarin Jorge Lorenzon ja hänen tiimikaverikseen palanneen Rossin aika koittaa tältä osin suurella todennäköisyydellä helmikuun ensimmäisellä täydellä viikolla, jolloin MotoGP-luokan testikausi käynnistyy Sepangin radalla Malesiassa.

* Kuvassa ensimmäistä kauttaan Ducatilla käynnistelevä Andrea Dovizioso ja hänen ryhmänsä, johon kuuluvat Fabio Rovelli, Gabriele Conti, Mark Elder, Enrico Samperi, Massimo Tognacci, Cristhian Pupulin, Michele Perugini ja Alberto Giribuola. Kuva: Ducati Corse Press
 

Uusin numero