Tässäkö se on – uusi BMW R 1300 GS?

BMW:n odotetuin juhlavuoden uutuus tulee olemaan uusi R 1300 GS. Onko tämä BMW:n julkaisema kuva vihje siitä, että uusi GS julkaistaan jo pian?

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 100 vuotta siitä, kun BMW valmisti ensimmäisen moottoripyöränsä. Juhlavuoteen saksalaisvalmistaja otti varaslähdön esittelemällä joulukuun puolivälissä 100 Years -juhlamallit R nineT ja R18-malleistaan. Ylivoimaisesti odotetuin tämän vuoden uutuuksista on kuitenkin R 1250 GS:n uusi versio, jonka uutena nimenä pidetään jo suhteellisen varmasti muotoa R 1300 GS.

Nyt BMW on julkaissut virallisella instagram-tilillään yllä olevan kuvan, jossa lakanan alla palkintokorokkeella on pyörä ja yläkulmassa teksti Coming 2023. Julkaisun yhteydessä on teksti ”#100YearsBMWMotorrad, juhlat ovat jo alkaneet, emmekä malta odottaa, että voimme paljastaa, mitä muuta meillä on sinulle tarjolla. Arvaa mitä on tulossa ja pysy kuulolla.”

Erityisesti kansainväliset prätkämediat näkevät kuvassa ilmiselvän uuden ison Gessun, ja tarkennettuna tämän väitetään olevan R 1400 GS, eli nykyisen Adventure-mallin korvaava versio. Oli tai ei, niin selvää on kuitenkin, että BMW:n kaltainen yritys ei heittele ilmoille yhtä tiiseriä ja unohda asiaa sen jälkeen, vaan tulossa varmasti lisätietoa lähitulevaisuudessa. Jäädään odottelemaan.

Lue mitä olemme aikaisemmin kirjoittaneet tulevasta R 1300 GS:stä:

Uusin numero