Tässäkö Lorenzon lojaalisuuden hintalappu: 11 miljoonaa euroa

Lorenzo, 26, myönsi Austinin GP:n aattona Teksasissa, että hän on jo käynnistänyt neuvottelut Yamahan kanssa kaksivuotisesta jatkopestistä. Tallikaveri Valentino Rossi, 35, ei sitä vielä vahvistanut, mutta tilanteen tiedetään olevan vastaava hänen osaltaan.

Vastapuoli, eli Hondan MotoGP-projektin nokkamies Shuhei Nakamoto kertoi kuitenkin jo Sepangin toisen testijakson aikoihin helmikuun lopulla Malesiassa, että neuvotteluyhteys Lorenzon kanssa avataan lähikuukausina.

Nakamoto ei anna periksi, vaikka Lorenzo onkin jo kerran aiemmin ehtinyt kieltäytyä Hondan houkutuksista. Lorenzo on viitannut kintaalla kertaalleen myös Ducatin suuntaan.

– Kyllä, neuvottelut ovat alkaneet, Lorenzo vinkkaa Yamahan päällikön Lin Jarvisin suuntaan.

– Tällä hetkellä neuvottelut rajoittuvat vain Yamahaan, Lorenzo jättää Hondan nimen mainitsematta.

Honda yritti pyörtää aikoinaan Casey Stonerin päätöksen uran lopettamisesta tarjoamalla tälle 11 miljoonaa euroa kaudesta 2013.

Varikkohuhujen mukaan Honda liikkuu nyt samoissa summissa pyrkiessään rakentamaan ”dream teamin” hallitsevan mestarin Marc Marquezin ja Lorenzon ympärille. Marquezin nykyisen tallikaverin Dani Pedrosan kohtalo on siis toistamiseen Lorenzon päätöksestä kiinni.

Stoner ei tuolloin tuhtiin summaan tarttunut, eikä Lorenzo sen jälkeen Hondan tarjoamaan yhdeksään miljoonaan.

Tosin Honda oli tiettävästi korottanut tarjoustaan edelleen kolmella miljoonalla, mikä ei nähtävästi Lorenzon tietoon syystä tai toisesta kantautunut. Joka tapauksessa Lorenzon ja hänen silloisen henkilökohtaisen managerinsa Marcos Hirschin yhteinen taival tuli siinä vaiheessa tylysti tiensä päähän.

Yamaha ei lähde mukaan
mahdolliseen tarjouskilpailuun

Lorenzo tietää, että Yamaha ei aio lähteä mukaan mahdolliseen tarjouskilpailuun.

Jos Lorenzo nostaa kytkintä, niin Rossin uudeksi tallikaveriksi nostetaan Pol Espargaro Yamahan Tech 3-satelliittitiimistä. Tähän Yamahalla ollaan jo hyvissä ajoin varauduttu.

Lorenzo sai talvella pahasti nokilleen varsinkin espanjalaisilta, kun henkilökohtainen sponsori meni ja esitti netissä tämän Barcelonassa sijaitsevan ökytalon. Video vedettiin pikaisesti pois verkosta, mutta vaikeita taloudellisia aikoja elävät espanjalaiset olivat jo ehtineet tehdä tyrmäävätkin johtopäätöksenä.

Sympaattinen Marquez on nykyään espanjalaisten ehdoton suursuosikki ja lempilapsi Lorenzon tullessa tällä arvoasteikolla vähintään kierroksen jäljessä.

Lorenzo on pyrkinyt sittemmin siloittamaan julkisuuskuvaansa ja sitä ajatusta hän soveltaa osittain myös nykyisessä neuvotteluväännössä. Lorenzo antaa ymmärtää, että raha ei ratkaise sittenkään kaikkea.

– Asiaa pitää punnita aina monelta eri kantilta ennen lopullista päätöstä. Tällä hetkellä tärkeintä on saada tämä nykyinen pyörämme kilpailukykyiseksi. Mutta sehän on selviö, että täällä ollaan voittaakseen. Ja siinä pyörällä on iso rooli, pyörittelee Lorenzo.

Austinissa molemmat Yamaha-kuljettajat ovat antaneet ymmärtää, että he tarvitsevat siellä pienen ihmeen pistääkseen Marquezin kuriin. Ainakin viime vuonna COTA-rata oli luonteeltaan kuin tehty Hondalle ja erityisesti Marquezille.
 

Uusin numero