Tässä ovat ehdokkaat Jonas Folgerin korvaajaksi Yamaha Tech 3:lla

Kohta Nozane

Yamahan testikuljettaja Nozane oli ensimmäinen kuljettaja, joka viime kaudella korvasi Folgerin tämän jouduttua kilpailuista sivuun. Hän joutui pikahälytyksellä kotikisaansa Motegiin ja sai suitsutusta niin tiimipäällikkö Herve Poncharalilta kuin itse Valentino Rossiltakin. Rossi ennusti Nozanen olevan seuraava japanilainen MotoGP-tähti.

22-vuotiaalla Nozanella on kuitenkin vielä kovin vähän kokemusta; hän tuskin pystyisi haastamaan Johann Zarcoa yhtä hyvin kuin Folger.

Stefan Bradl

Bradl vedetään spekulaatioihin hiukan takavasemmalta, sillä hänellä ei ole mitään siteitä Yamahaan. Silti entisellä LCR:n, Forwardin ja Aprilian MotoGP-kuljettajalla on kaksi faktaa puolellaan. Ensinnäkin hän on saksalainen, millä olisi suuri merkitys promoottori Dornalle TV-sopimusten näkökulmasta.

Toiseksi hän on erittäin kokenut. Entisellä Moto2-mestarilla tuskin olisi isoja vaikeuksia sopeutua Yamahan M1-pyörään.

Francesco Bagnaia

MotoGP-tutkalle Mahindralla Moto3:ssa ilmestynyt italialainen nosti osakkeitaan nuorten kuljettajien nokkimisjärjestyksessä loistavalla debyyttikaudellaan Moto2:ssa viime vuonna. 21-vuotias Bagnaia oli viime kaudella Moto2:ssa viides Valentino Rossin Sky VR46-tiimissä ja sai kovaa ylistystä moneltakin taholta.

Ei olisi lainkaan mahdotonta, että hänet nostettaisiin MotoGP:hen jo nyt, vaikka spekuloinnit ovatkin vieneet häntä kuninkuusluokkaan vasta 2019. Etenkin Ducatin satelliittitiimin Pramacin tiedetään olevan hänestä kiinnostunut.

Tech 3 voisi tehdä paljonkin huonomman ratkaisun kuin palkata Bagnaian.

Michael van der Mark

Van der Mark rekrytoitiin Yamahan WSBK-tiimiin 2017. Hän ajoi viime kaudella jo Yamahan varakuljettajana korvaten kerran Valentino Rossin ja Folgerin kahdesti.

Hänen vauhtinsa oli ihan kohtuullisen hyvää, etenkin kilpailuissa. Mutta ei hän toisaalta erottunut mitenkään silmiinpistävästi Yamahan muista viime kaudella ajaneista varakuljettajista Nozanesta ja Broc Parkesista.

Van der Markissa nähdään kuitenkin kova potentiaali, ehkä hän puhkeaisi kukkaan juuri Tech 3:lla – etenkin, jos hänelle annettaisiin riittävästi aikaa.
 

Uusin numero