Tässä on Valentino Rossin uusi tallikaveri

Aki Ajon manageroimana viime vuonna kuninkuusluokkaan nousseen Vinalesin, 21, ja Pedrosan, 30, sopimuksia ei ole vielä vahvistettu, mutta ne ovat käytännössä varmoja. Molemmat sopimukset julkistetaan tulevana torstaina Mugellon radalla ajettavan Italian GP:n alla. Ensin homman hoitaa Honda ja heti sen perään Yamaha.

Pitkään Hondaa palvellut Pedrosa hyväksyi jatkosopimuksen viime perjantaina. Honda joudutti Pedrosan päätöstä sillä, että muussa tapauksessa he kääntyvät Ducatin Andrea Dovizioson puoleen.

Dovizioson osalta ensi kauden tilanne on avoin. Joko hän tai nykyinen tallikaveri Andrea Iannone saavat mahdollisuuden jatkaa Lorenzon rinnalla Ducatilla.

Vinalesin menettävän Suzukin tiedetään olevan kiinnostunut sekä Iannonesta ja Doviziososta, joka on käynyt neuvotteluja myös KTM:n kanssa.

On myös mahdollista, että Suzukin molemmat nykyiset kuljettajat menevät vaihtoon, jolloin Aleix Espargaro joutuu etsimään töitä muualta.

Suomalaistalli Ajo Motorsportin hallitsevalla Moto2-mestarilla Johann Zarcolla on jo olemassa eräänlainen esisopimus Suzukin kanssa. Zarco testaa Suzukin MotoGP-luokan pyörää kesällä Japanissa ja mahdollisesti myös Euroopassa.

Japanin reissun mielenkiintoa lisää edelleen se, että Suzuki on pestannut Zarcon kilpailemaan endurancen MM-sarjan legendaarisessa Suzukan 8 tunnin kisassa.

Uusin numero