Tarkkalan MM-ura päättyi Ranskassa

– Näillä näkymin tämä oli kyllä tässä. Ajan vielä Sixin, mutta ihmeitä saa todellakin tapahtua, jos kilpailisin ensi kaudella MM-sarjassa. Eiköhän nyt jatketa enduroa jossain muodossa kotimaan kamaralla, vahvisti moninkertainen MM-mitalisti.

Tarkkala, 31, on kilpaillut MM-sarjassa vuodesta 2001 lähtien. Tänä vuonna hän on kilpaillut Hondan yksityistiimissä paraatiluokassaan E3:ssa.

– Ei MM-sarjasta voi hakea menestystä puolivaloilla. Niin, ja elääkin pitäisi, eli saada lajista elanto. Nyt se on todella hankalaa. Jopa kärkipään kuljettajillakin alkaa olla vaikeuksia rahoituksen kanssa.

Tarkkala päätti MM-uransa sunnuntaina St. Flourissa ison luokan 11. sijaan. Hän päätyi myös pisteissä samalle sijalle.

Lauantain rankkasateessa Tarkkalan kohtaloksi koitui keskeytys, kun kytkinkahva sai siipeensä extreme-testillä tapahtuneen kaatumisen seurauksena.

– Eihän tämä kausi sujunut minulta suunnitelmien mukaan, mutta turha sitä on jäädä jossittelemaan. Kyllä se vauhti edelleen siellä on, mutta saattoi olla, että alitajunnassa painoi taannoinen käsivamma ja sen myötä minulla oli ehkä vähän liikaan varovaisuutta päällä.

Tarkkalalta jäi henkilökohtainen mestaruus saavuttamatta MM-sarjassa. Hän kuittasi hienolla urallaan E3-luokasta kolme hopeaa ja kaksi pronssia.

 

Uusin numero