Tarkkalan kilpakumppani Knight loukkasi kätensä kauden avauksessa

Mansaarelta kotoisin oleva kolminkertainen maailmanmestari Knight, 33, teloi kättään lumisen Aldershotin haastavassa pakkaskelissä ajetun BSEC (British Sprint Enduro Championship)-sarjan avauspäivänä.

Kookkaan KTM-kuljettajan matkanteko päättyi heti ensimmäisellä erikoiskokeella.

– Kaaduin jäällä ja osuin puuhun. Päivä oli minusta muutenkin katastrofaalinen: kymmenen astetta pakkasta ja lunta. Kisa olisi pitänyt peruuttaa näissä olosuhteissa, mutta mikä minä olen sen sanomaan!, totesi tuohtunut Knight, joka on takonut MM-kultaa kausina 2005, 2006 ja 2010.

Knight kävi viime vuonna
kahdessa lonkkaleikkauksessa

Ranskan ja Espanjan suunnalla harjoitellut Knight ei avautunut sen tarkemmin vamman vakavuudesta. Vuoden 2010 BSEC-mestari ei ainakaan suostunut ottamaan pienintäkään riskiä sen osalta, että hän olisi jatkanut kisaa.

– En ole tosiaankaan valmis vaarantamaan kilpailemistani MM-sarjassa kaiken kovan työn ja viime vuoden loukkaantumisten jäljiltä.

Knightin osalta kausi 2011 oli yhtä tuskaa. Hän kävi sen puitteissa läpi kaksi lonkkaleikkausta.

Knight pystyi ajamaan viime vuonna vain yhden täysipainoisen MM-osakilpailuviikonvaihteen. Se osui kauden alkuvaiheessa Portugalin Vale de Cambraan, jossa Knight voitti huhtikuussa E3-luokan avauspäivän ja oli jälkimmäisenä kakkonen 17,11 sekuntia Mika Aholan takana.

Tänään jatkuvan BSEC-sarjan ensimmäisen kilpailupäivän Aldershotissa vei nimiinsä Knightin ranskalainen tiimikaveri Johnny Aubert, joka lukeutuu Husqvarnalla kilpailevan 13-kertaisen maailmanmestarin Juha Salmisen kovimpiin haastajiin E2-luokassa.
 

Uusin numero