Tarkkalan käsi vaati leikkaushoitoa

– Oikea käteni kipeytyi yllättäen ja tuli niin kipeäksi, ettei ajaminen ollut enää mahdollista. Kävin Espanjassa magneettikuvissa, mutta päätin tulla Suomeen leikkaukseen. Lääkärini Ilkka Tulikoura arvioi, että leikkauksen jälkeen huilia olisi noin viikon-kaksi, jonka jälkeen voin taas harjoitella normaalisti, Tarkkala kertoo.

E3-luokassa kilpaileva Tarkkala pitää pientä takaiskuaan harmittavana, muttei usko MM-kauteen valmistautumisen siitä juurikaan häiriintyvän.

– Olemme pyörän osalta jo varsin hyvässä vaiheessa. Saimme iskaritestit päätökseen juuri ennen loukkaantumistani, joten pyöräni on käytännössä enää hienosäätöä vailla. Kuljettajan osaltakin tilanne on varsin hyvä: viissatanen tuntuu käteen ”omalta” ja vauhtia alkaa löytyä.  
 
Ensiesiintyminen Betalla
Italian mestaruussarjassa

Tarkkala uskoo kätensä olevan täysin kunnossa kilpailukauden avauksessa, eli kolmen viikon kuluttua ajettavassa Italian mestaruussarjan osakilpailussa.

Pieveboviglianassa ajetaan 3.-4. maaliskuuta kaksipäiväinen kilpailu, jossa nähdään paitsi kaikki kotimaiset MM-kuljettajat, myös joukko muita enduron kärkinimiä.

– Italian mestis on tärkeä mittari, sillä sen jälkeen on ainoastaan muutama viikko ennen kuin MM-kausi starttaa Chilestä. Henkilökohtaisesti haen Pieveboviglianasta hyvää ajotuntumaa sekä kilpailukokemusta. En ole aiemmin ajanut Italian sarjaa joten vaikea on lähteä sijoitustavoitteita asettamaan. Italialaiset ajavat perinteisesti kovaa kotimaisemissaan, eikä se oma nimikään saisi kauhean kaukana kärjestä olla, Tarkkala ynnäilee.

Uusin numero