Tarkkalalle päärooli uuden MM-pyörän ensi-illassa

Jo kuukausia hiottua käsikirjotusta jouduttiin tosin muokkaamaan vielä viime hetkillä, sillä Tarkkalan on vastattava yksinään uuden BMW-Husqvarna -pyörän virallisesta ensi-illasta. Tiimikaveria ja toista pääosan esittäjää Juha Salmista ei saapasmaan parrasvaloissa nähdä nilkassa todetun murtuman vuoksi.

Tarkkala on kuitenkin jo sen verran kokenut tekijä MM-kekkereissä, että pahempaa ramppikuumetta ei ole havaittavissa.
– Ei tässä mitään. Uusi pyörä tuntuu hyvältä ja kävin hakemassa siihen vielä viimeisiä säätöjä torstai-iltana testiradalla. Harmi tuo Juhan loukkaantuminen, mutta tällaista tämä urheilu on.

Pyörän värillä ei väliä kunhan vauhti nousee

Tarkkala ajaa ainakin vielä Italiassa mustanpuhuvalla pyörällä.
– Pyörän lopullinen väritys näyttää olevan vielä haussa. Ajoasun pitäisi vaihtua täällä Italiassa kuitenkin sinivalkoisesta punaisempaan sävyyn, vinkkaa Tarkkala.

Kilvanajolaitteen väritys on varsinkin tässä vaiheessa täysin toissijainen asia. Tärkeintä on, että Tarkkala löytää paremman vauhdin takkuisen alkukauden jälkeen. Tarkkala on kahden ensimmäisen, Espanjassa ja Portugalissa BMW-pyörällä ajetun osakilpailun jälkeen enduro 2-luokan yhteispisteissä hänelle vaatimattomalla sijalla 15.

– En lähde asettamaan itselleni vielä suoranaista tulostavoitetta Italiaan. Pitää muistaa, että edessä on vasta ensimmäinen kisani uudella pyörällä. Eipä silti, kyllä tällä pitäisi ehtiä jatkossa ainakin jonnekin viidennen sijan hujakoille.

Uusi runko istuu isolle miehelle

Tarkkalalla on takanaan toistakymmentä testituntia uutukaisen puikoissa.
– Uusi runko sopii paremmin tällaiselle isommalle kaverille. Pyörä on ajettavampi ja näppärämpi. Takapyörän pito ja takapään käyttäytyminen röykyissä on parempi aiempaan versioon verrattuna.

Loveren reitti on sekin loppilaisen mieleen.
– Hienot pätkät, ei tosiaankaan moittimista. Extreme-testikin on tällä kertaa luonnonmukainen, eikä perjantaina illalla ajettava supertesti ole sekään lähtenyt järjestäjien lapasesta. Vaikeaa, mutta ajettavaa, luonnehtii Tarkkala tulevaa urakkaansa

Uusin numero