Tarkkala: “Toivun MM-avaukseen”

– Teknonin sairaalassa suoritettu leikkaus sujui hyvin ja nyt vietän viikon verran kotimaisemissa, jonka jälkeen käden kuntoutus jatkuu Espanjassa. Lääkärin mukaan toipumisajan pituus on 3-4 viikkoa ennen kuin minulla on asiaa pyörän päälle, kertoi MPE Johansson-tiimin Hondalla kilpaileva Tarkkala.

MM-kausi käynnistyy viime vuoden tapaan Etelä-Amerikan kiertueella. Ensimmäisistä pisteistä taistellaan 16. maaliskuuta Chilen Talcassa ja tiivistempoinen tahti jatkuu välittömästi viikon kuluttua Argentiinan San Juanissa.

E3-luokan MM-pisteissä viime kaudella kuudenneksi sijoittunut Tarkkala vakuuttaa, että hän on mukana Chilessä.

– Edessä on pitkä kuntoutusjakso, sillä myös nivelsiteet ovat venyneet kädestä. Ranne on kuitenkin pultattu siksi tukevasti kasaan, että en usko siitä aiheutuvan ongelmia. Siitä lähdetään, että olen ehdottomasti mukana MM-avauksessa, tähdentää Tarkkala.

Kaksi leikkausta
kahden viikon välein

Tarkkalalla on ollut tammikuun aikana asiaa useammankin kerran lääkärin pakeille.

– Jo aiemmin operoitua oikean käden kämmentä korjailtiin ennen Espanjan reissua. Niin, olihan siitä edellisestä leikkauksesta ehtinytkin jo kulua kaksi viikkoa ennen eilistä, hymähtää Tarkkala, 30.

Tarkkala ehti vetää Barcelonan tuntumassa kahdet harjoitukset ennen takaiskua.

– Eihän sitä ajoa kerry kovinkaan paljon ennen MM-sarjan ensimmäistä kisapäivää, mutta onhan noita tunteja jo mukavasti uraltani alla. Lisäksi ehdin saada jo ihan hyvän tuntuman uuteen pyörään Espanjassa. Ei siinä mitään sen ihmeempää.

Tarkkala on asettanut tavoitteekseen MM-mitalin. Etelä-Amerikan kiertueelle kuntoutuminen on äärimmäisen tärkeää, sillä tällä kaudella ajetaan näillä näkymin enää seitsemän osakilpailuviikonvaihdetta, eli yksi totuttua vähemmän.

– Siltähän se tosiaankin näyttää, että tuohon kalenteriin jää seitsemän kisaviikonvaihdetta, tuumii Tarkkala tutun rauhalliseen tyyliinsä.

Viime vuoden puolella julkaistussa alustavassa MM-kalenterissa oli mukana vielä kahdeksan viikonloppua, mutta myöhemmin Andorra haihtui tältä osin kuin tuhka tuuleen.

Chilen ja Argentiinan lisäksi yhteensä 14 osakilpailun kattauksesta vastaavat Espanja, Portugali, Kreikka, juhannukseen ajoittuva Romania sekä Ranska perinteiseen tyyliin kauden huipentumana.

* Kuva: Ilona Nikanto
 

Uusin numero