Tarkkala takoi voiton enduron SM-sarjan avauksessa

Aamun sankka lumipyry väistyi onneksi siinä vaiheessa, kun kuljettajat pääsivät matkaan ja kilpailu päästiin viemään läpi hyvässä säässä.

Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakoplaa edustava Tarkkala piti kovinta vauhtia SE-Team Snow Endurossa heti aamun ensimmäisistä maastokokeista lähtien.

Sama vauhti jatkui koko päivän ajan ja Tarkkala kirjasi nimiinsä viiden maastokokeen pohja-ajat seitsemästä mahdollisesta.

Maalissa Kytönen Motorsport Husqvarna-tiimin kuljettajan voittomarginaali yleiskilpailussa oli 30 sekuntia.

– Aamun ensimmäisillä kädet puutuivat hieman, mutta niin taisi muillakin puutua. Löysimme pyörään hieman uusia sääntöjä viime viikonlopun kilpailun jälkeen ja niistä oli hyötyä täällä. Ajo kulki hyvin ja fiilis oli hyvä koko päivän, viime vuoden Päijänteen ympäriajon voittaja kertoi.

Toni Eriksson
kuin uusi mies

Yleiskilpailun toiseksi Mäntsälässä ajoi Toni Eriksson, joka otti samalla E2-luokan korkeimmat SM-pisteet.

Viime viikonloppuna Karkkilan kansallisessa kilpailussa oman ajamisen kanssa tuskaillut Helsingin moottorikerhon kuljettaja oli Mäntsälässä kuin uusi mies.

– Vaihdoimme pyörään kesäiskunvaimentimen ja vaihdoin myös erimerkkiset renkaat pyörään. Nyt ajaminen oli täysin erilaista ja meno maistui, KTM Motorsportin kuljettaja kertoi maalissa.

Yleiskilpailun kolmanneksi ajoi Tarkkalan tiimikaveri Eemil Pohjola. Viime vuonna E2 -luokan Suomen mestaruuden voittanut Pohjola oli luokan toinen Erikssonin jälkeen.

– Voittoa lähdin täältä hakemaan, mutta se jäi saavuttamatta. Kilpailun alku kulki ihan hyvin, mutta loppuosa ei enää kulkenut. Nyt jatketaan harjoittelua Päijänteen ympäriajoa varten, Pohjola kertasi.

Yleiskilpailun neljänneksi ajoi Antti Hellsten ja viides oli Jari Mattila.

Enduron E1 -luokan korkeimmat SM-pisteet keräsi Petteri Silvan, joka oli yleiskilpailussa yhdeksäs. Luokan kakkonen oli Lari Jukola ja kolmas Jaakko Översti.

E2-luokassa kärkikolmikon muodostivat Eriksson, Pohjola ja Hellsten. E3-luokassa Tarkkalan jälkeen toiseksi ajoi Aleksi Jukola ja kolmanneksi Henri Himmanen.

SE-Team Snow Enduro tulokset, yleiskilpailu:
1. Marko Tarkkala 1:01:30,23
2. Toni Eriksson +00:30,16
3. Eemil Pohjola +1:28,26
4. Antti Hellsten +1:38,26
5. Jari Mattila +2:01,14
6. Aleksi Jukola +2:29,08
7. Henri Himmanen +2:39,25
8. Mika Tamminen +3:01,04
9. Petteri Silvan +3:05,75
10. Lari Jukola +3:37,11

Täydelliset tulokset:
http://kalkku.fi/tulokset/nrt16/

Teksti: Jani Hovi

Uusin numero