Tarkkala suo huimalle Nambotinille MM-kultakekkerit Heinolassa

Kyseinen kultamitalisti on Ranskan Christophe Nambotin, joka on tehnyt MM-sarjassa ylivoimaisinta jälkeä miesmuistiin. Ajamalla hänen tittelinsä on kiveen hakattu.

Enduro 3-luokan herra ja hidalgo Nambotin on voittanut kauden tähän mennessä ajetuista 12 osakilpailusta peräti 11. Nambotinin täysosumaa tapailevaa saldoa varjostaa vain yksi kakkossija, kun britti David Knight pystyi peittoamaan hänet kesäkuun lopussa ja Italian osakilpailun avauspäivänä 17,50 sekunnilla.

– Onhan tuo huima suoritus. Olen tiennyt aina, että Nambotin on kova kaveri. Nyt hän on päässyt vielä huipputiimiin ja kaikki on toiminut moitteettomasti. Ihmeitä täytyy tapahtua, jos Nambotin ei ratkaise mestaruutta edukseen jo Heinolan avauspäivänä. Ei hänen tarvitsee enää edes puristaa kaikkea, toteaa ison luokan pisteissä kuudentena oleva Beta-kuljettaja Marko Tarkkala.

KTM:ää kuskaava Nambotin saapuu Heinolaan 65 pisteen etu puolellaan luokassa toisena Husabergilla hääräävään Ruotsin Joakim Ljungreniin.

Viime kaudella E3-luokassa hopeaa Mika Aholan takana kuitanneelle Nambotinille riittää 15 pistettä mestaruuden sinetiksi. Homma on selvä, jos hän ajaa lauantaina Heinolassa vähintään kolmanneksi.

Viime viikonvaihteessa Karlsborgissa kurvaillussa Ruotsin osakilpailussa kolmosluokan kärkitrio oli molempina päivinä sama.

Nambotin kukisti TM:llä läpimurtoaan puhkovan Viron Aigar Leokin lauantaina 37,26:lla ja sunnuntaina 13,70 sekunnilla. Kaksi kolmossijaa viimeistellyt Ljunggren jäi kumpanakin päivänä voittajasta reilut 50 sekuntia.

– Halusin menestyä Ruotsissa ja vähentää paineita Suomen osakilpailuun. Kaikki sujui varsin hyvin Leokin painostuksesta huolimatta. Minulla on nyt paikka voittaa mestaruus ja tulen tekemään kaikkeni sen saavuttamiseksi Suomessa, vahvistaa Nambotin.

Tarkkala tähtää
tiukasti podiumille

Tarkkala ajoi Karlsborgin jälkimmäisenä kisapäivänä kuudenneksi 1.15 minuuttia Nambotinista. Lauantaina sijoitus oli pykälän verran parempi, mutta ero voittajaan puoli minuuttia suurempi.

Tarkkala on takonut pitkin kautta tasaisesti sijoille 5-6 Espanjan osakilpailun notkahdusta lukuun ottamatta.

– Lähden hyvillä mielin Heinolaan. Eteenpäin on menty myös vauhdillisesti ja näen pystyväni taistelemaan parhaimmillani podiumsijoituksista. Heinola olisi tietenkin nappipaikka toteuttaa se kotiyleisön edessä.

Tarkkala korostaa, että ajollisesta kotikenttäedusta Heinolan hiekoilla on turha puhua.

– Joskus kymmenen vuotta sitten ero oli vielä melko suurikin meidän suomalaisten eduksi, mutta kyllähän huippukuskit menevät nykyään lujaa kaikkialla.

Ranskalaiskärki myös
muissa luokissa

Viime vuoden Sixiltä poissolollaan loistaneet ranskalaiset tavoittelevat tällä kaudella mahtipontisesti triplaa henkilökohtaisesta MM-sarjasta, mutta ainakin Juha Salminen on asiasta vahvasti toista mieltä.

Husabergilla paineleva Pierre Renet johtaa E2-luokkaa 14 pisteellä kolmantena olevaan Salmiseen nähden. Espanjalaisella KTM-kuljettajalla ja Ruotsissa tallimääräyksistä molempina päivinä hyötyneellä Cristobal Guerrerolla on yhdeksän pistettä Salmista enemmän.

Kaikki viittaa kuitenkin siihen, että keskiluokan kapina mestaruudesta ratkaistaan Renetin ja Salmisen välillä kauden lokakuun kolmantena viikonvaihteena Ranskassa paketoitavassa Brignolesin väännössä.

Renetillä on koossa ennen Heinolaa viisi ja Ranskan nurmipintaisia kansallisia kesällä kaukoviisaasti kiertäneellä Salmisella neljä osakilpailuvoittoa. Guerrero on yltänyt tällä kaudella yhteen ykkössijaan, joka osui Italiaan.

E1-luokassa tahtipuikkoa on heiluttanut Eero Remeksen ranskalainen KTM-tallikaveri Antoine Meo kahdesta nollapäivästä huolimatta. Meo on voittanut kaikki kymmenen maaliin ajamaansa kisapäivää.

Meolla on koossa Karlsborgin tuplan jäljiltä 200 pistettä, eli 46 toisena olevaa Remestä enemmän.

Meollakin on siis saumat mestaruuden ratkaisemiseen Heinolassa, mutta eiköhän Remes adjutantteineen pidä visusti huolen siitä, että Päijät-Hämeestä ei käydä huuhtomassa kultaa kahden ranskalaisen voimin.

Nambotin ottakoon ansaitusti omansa, mutta rajansa sentään kaikella!
 

Viimeisin numero