Tarkkala kuroo kärkeä kiinni Kwidzynissä

Puola merkitsee Tarkkalalle toista MM-osakilpailuviikonvaihdetta enduro 2-luokan BMW-Husqvarna -pyörällä, joka esiteltiin viime viikolla Suomessa.
– Kärjessä Aholan (Mika) ja Cervantesin (Ivan) vauhtiin muilla ei tunnu olevan asiaa, mutta sen jälkeen tuloslistoilla kaikki on mahdollista, jos suoritus osuu nappiin. Sijoittuminen Puolassa jonnekin viidennen sijan kieppeille olisi taas hyvä askel eteenpäin. Hätyyttelin noita sijoja jo viimeksi Italiassa, toteaa Tarkkala.

Jatkuvaa kehitystyötä

Tarkkala, 27, on paiskinut tiiviisti töitä uuden pyörän kanssa. Tuota työtä on edelleen paljon jäljellä, mutta suunta on ehdottomasti oikea.
– Olen päässyt ajamaan ja harjoittelemaan uudella pyörällä nyt myös Suomessa ja tietenkin siitä on ollut iso apu minulle. Tuntuma pyörään on parempi.
Tarkkala vahvistaa, että BMW-Husqvarnassa kokeillaan jälleen uusia teknisiä ratkaisuja Kwidzynissä.
– Puolaan on tuota uudet takaiskarin linkut, joita ehdin testata sopivasti vielä ennen kisaa.
Tarkkalalla on hyvät muistot Kwidzynistä, jossa MM-pisteistä väännettiin viimeksi kaksi vuotta sitten.
– Voitin silloin jälkimmäisen kisapäivän isossa luokassa, muistelee Tarkkala, jolla on tähän mennessä plakkarissaan seitsemän MM-osakilpailuvoittoa.
Puolan hiekkaperäinen maasto merkitsee kookkaalle loppilaiselle otollista maaperää.
– Tykkään ajaa hiekalla. Pätkät Kwidzynissä näyttävät hyviltä ja lisäksi ne ovat pitkälti samanlaisia kuin edelliselläkin kerralla. Puola on hyvä paikka pyrkiä tuloslistoilla taas ylöspäin.

Tiedote: Kari Aho

Uusin numero