Tarkkala kilpailee viiden vuoden tauon jälkeen talvihangilla

– Edellisen kerran ajoin talviosakilpailun vuonna 2008, mutta vuoden 2000 jälkeen en ole enää harjoitellut talviajoa. Nyt avautui kuitenkin niin hyvä tilaisuus oman kerho järjestäessä kotinurkilla kisan, että pakkohan se on osallistua, loppuviikosta Suomeen palaava Tarkkala kertoo.

Alkavaan kauteen valmistautuminen ei ole sujunut loppilaiselta aivan odotusten mukaisesti miehen murtaessa ranteensa heti harjoituskauden alussa.

– Ehdin ajaa kerran ennen kuin onnettomuus tapahtui. Ranne leikattiin Barcelonassa ja kävin kolmen viikon tiiviin kuntoutusjakson Gironassa.  Leikkauksen jälkeen olen ehtinyt ajaa noin puolitoista viikkoa. Harjoittelukausi jäi tänä vuonna olosuhteiden vuoksi lyhyeksi, mutta jonkinmoiseen tatsiin päästiin näinkin, Tarkkala uskoo.

Tarkkalan menopeli vaihtui vuoden alussa Suomen mestarin vaihtaessa Betan Hondaan.

– Uusi pyörä vaikuttaa hyvältä ja lähtökohdiltaan se on kunnossa reilun viikon päästä ajettavaa MM-avausta ajatellen. Chilen ja Argentiinan MM-osakilpailujen jälkeen ehdimme ajaa vielä enemmän testejä ja tehdä muutoksia pyörän säätöihin, jos on tarvis. Mies ei ehkä vielä ole ihan sataprosenttisessa iskussa mutta pyritään korjaamaan asenteella se, mikä nyt harjoitusmäärissä jäi uupumaan.

Tavoitteena maalin pääsy
ja Suomen mestaruus

Viisi osakilpailua käsittävän enduron SM-sarjan osalta Tarkkalalla on tähtäimessään Suomen mestaruus, mutta talviosakilpailuun hän lähtee maltillisin mielin.

– Tällä ajomäärällä täytyy olla realistinen. Tavoitteeni on maalin pääsy ja mahdollisimman monta SM-pistettä. Tämä on ensimmäinen kilpailuni käsileikkauksen jälkeen, joten on mielenkiintoista nähdä kuinka ranne kestää.

Lauantaina ajettavan SM-osakilpailun jälkeen Tarkkala suuntaa Etelä-Amerikkaan, jossa lajin MM-sarja käynnistyy kahden perättäisen osakilpailun myötä Chilestä ja Argentiinasta.

– Myös viime kaudella sarjan avaus oli sijoitettu Etelä-Amerikkaan, jossa olikin hyvät osakilpailut. Erityisesti Chilessä katsojia oli pilvin pimein ja me kuljettajat olimme todellisia tähtiä paikallisten silmissä. Nytkin fanipostia on tullut jo Argentiinasta asti. Toivottavasti laji saisi näin positiivista huomiota myös muulla, Tarkkala naurahtaa.
 

Uusin numero