Tarkkala juhli syntymäpäiviään Buzaun helteessä

Tarkkala toivoi Romaniasta onnistumisia ja petrausta edellisen osakilpailun heikkoon tulostasoon. Loppilaisen viikonloppuun mahtui toivottuja onnistumisia ja mies kyyditsi Hondansa molempina päivinä kahdeksanneksi enduro3-luokassa.

Tarkkala ei kohdannut sen suurempia ongelmia kilpailuviikonlopun aikana, vaikka perjantai-iltana ajettu iltaerikoiskoe pahaa enteilikin:

– Kesken supertestin pyöräni alkoi pitää kauheaa ääntä. Mietin uskaltaako sillä ajaa maaliin asti. Hypyt oli pakko ottaa keräilemällä, sillä ääni ei enteillyt hyvää. Onneksi mitään ei kuitenkaan ollut rikki vaan kytkinkoppaan oli osunut kivi, jonka seurauksena se otti kiinni kytkimeen ja piti älytöntä meteliä.

Endurotesti kompastuskivenä

– Lauantain ja sunnuntain kilpailupäivät sujuivat onneksi ilman murheita. Pyörä pelasi kuten pitääkin ja ajollisesti pystyin crossi- ja extremetesteillä ajamaan ihan kohtuullisia aikoja. Tällä kertaa kompastuskiveni oli kuitenkin endurotesti, jossa tuli takkiin reilummin. Endurotestissä ei sinänsä ollut mitään ihmeellistä, se oli metsäinen, suhteellisen hidas erikoiskoe, jossa ei ollut juurikaan mahdollisuuksia linjoitella vaan mentiin kiltisti yhtä jälkeä. Siitäkin huolimatta erot olivat huomattavia, Tarkkala kertaa.

– Vaikka sijoitukset eivät minua tyydytäkään, niin toisena kilpailupäivänä ajo tuntui jo huomattavasti paremmalta. Näillä tuntemuksilla on ihan kiva fiilis lähteä jatkamaan kisaurakkaa Kreikan ensiviikkoiseen kisaan. Mutta sitä ennen menemme tiimimme kanssa juhlistamaan vanhenemistani yhteisellä illallisella.

Toista kertaa lajin MM-osakilpailua isännöinyt Romanian Buzau keräsi laajalti kiitosta syntymäpäiväsankarilta.

– Vaikkei laji ole täällä kovin tunnettu, kisajärjestelyt pelasivat hienosti. Reitti oli makea ja siirtymätkin poikkeuksellisen hauskat: nopeaa kanjonia eikä mitään hakkuuttamista kiviränneissä. Vaikka AT-asemien välit olivat tunnin mittaiset, päivä meni todella nopeasti. Edes kuumuus ei haitannut, kun siirtymillä sai ajaa reippaasti, Tarkkala kehuu.

Tarkkalalla on uusi mahdollisuus tavoitella kauden parasta sijoitustaan jo viikon kuluttua, kun Kreikan Kastoriassa ajetaan seuraava MM-osakilpailu.

Tulokset 15.6.2013, E3-luokka: 1. Christophe Nambotin, KTM 56:14.91, 2. Mathias Bellino, Husaberg +28.74, 3. Aigar Leok, TM +55.59 …8. Marko Tarkkala, Honda +2:46.08

Tulokset 16.6.2013, E3-luokka: 1. Christophe Nambotin, KTM  52:45.57, 2. Mathias Bellino, Husaberg  +1:15.28, 3. Aigar Leok, TM+1:51.78, ..8. Marko Tarkkala, Honda  +3:29.27
 

Uusin numero