Tarkkala haki jalkapallokentältä terävyyttä Sixille

Suomi lähtee kuusikolla Eero Remes, Jari Mattila, Juha Salminen, Marko Tarkkala, Oskari Kantonen, Valtteri Salonen rajuun urakkaan vain yksi tavoite, eli MM-mitali mielessään.
– Omat ja koko joukkueen fiilikset ovat ihan hyvät. Hioimme sunnuntaina yhteishenkeä vielä jalkapalloa pelaamalla. Ranska on ennakkosuosikki, mutta näin pitkässä kisassa kaikki on tunnetusti mahdollisesti. Kyllä me lähdemme sitä kirkkainta mitalia hakemaan kolmen vuoden tauon jälkeen, lupaa Tarkkala.
Moreliassa järjestettiin lauantaina juhlalliset avajaiset, joskin päivän jännittävin hetki osui katsastukseen.
– Katsastus sujui kaikkien osalta suunnitelmien mukaan. Ei mitään ongelmia, vahvisti Tarkkala.
Järjestyksessään jo 85. kerran ajettavan ISDE:n varikko sijaitsee 2000 metrissä. Maastokokeilla kivutaan vieläkin korkeammalle, eli parhaimmillaan 2600 metriin.
– Pyörät pelaavat, käyvät ja kukkuvat normaalisti, joskin tehoja häviää normaaliolosuhteisiin verrattuna aika paljon. No, tilanne on kaikille sama, toteaa Tarkkala.
Helle on hellinyt Moreliaa jo päiväkausia. Muutosta keleihin ei ole odotettavissa ainakaan lähipäivänä.
– Pitkälti samantapaiset enduro- ja crossitestit ovat varsin kovapintaisia. Katsotaan sitten, millaisiksi ne muuttuvat kuluneempina.
Sixillä ajetaan maanantaina ja tiistaina sama reitti.
– Maanantain ja tiistain pätkät ovat lyhyehköjä, eli noin viiden minuutin mittaisia. Tiistaina ja keskiviikkona on sitten reitin osalta jo vähän rankempaa, kertoo Tarkkala.
Sixin avauspäivän ohjelmaan sisältyy kaksi täyttä kierrosta, jotka molemmat pitävät sisällään neljä maastokoetta.
– Niiden päälle ajetaan ennen maalia yksi pätkä vielä kolmannen kerran, joten edessä on yhdeksän ek:n päivä. Ei oteta riskejä, mutta ei tingitä vauhdistakaan, suunnittelee Tarkkala taktiikkaansa.

Tiedote: Kari Aho

Uusin numero