Tarkkala: ”Ensin nujerretaan flunssa, sitten Ranska”

Maanantaina alkavaan, kuuden päivän mittaiseen kilpailuun suurimpana mestarisuosikkina starttaa Ranskan joukkue, jossa ajavat muun muassa henkilökohtaiset maailmanmestaruudet jo varmistaneet Antoine Meo (E1-luokka) sekä Christophe Nambotin (E3-luokka).

87. kertaa ajettava ISDE kerää kuljettajia 34 eri maasta. Ennakkoon vahvaa edustusta Ranskan ja Suomen ohella voidaan odottaa viime vuoden hopea- ja pronssimitalisteilta Espanjalta ja Yhdysvalloilta, sekä Italian ja Australian joukkueilta.

Viime vuoden mestarijoukkueessa vahvasti esiintyneet Marko Tarkkala, Juha Salminen, Eero Remes ja Jari Mattila saavat tänä vuonna nuoremman polven kuljettajat Antti Hellstenin ja Roni Nikanderin joukkuetovereikseen.

Suomen kuusihenkisessä joukkueessa yhteishenkeä on luotu muun muassa tutustumalla kilpailun erikoiskokeisiin yhdessä.

– Suomen joukkueessa on aina syntynyt tiimihenki kuin itsestään! Kunhan saamme muutamilla kuljettajilla olevan flunssan nujerrettua, niin uskon meidän olevan valmiita haastamaan Ranskan, jolla eittämättä on kasassa todella kova joukkue. Kuusi päivää kuitenkin ajetaan ja kaikkea voi tapahtua. Me saamme joka jätkä pistää parastamme jotta voisimme lyödä heidät, mutta se on täysin mahdollista, kahtenatoista vuonna Suomea edustanut Tarkkala kertoo.

Suomen naisten kolmihenkinen joukkue lähtee mitalijahtiin mielenkiintoisista asemista: hallitsevana hopeamitalistina haastamaan Ranskan kokenutta naiskolmikkoa. Suomen naistenjoukkueessa ajavat Sanna Kärkkäinen, Marita Nyqvist ja Hanna Mertsalmi.

Myös Suomen juniorijoukkueella on paljon näytettävää jäätyään viime vuoden kilpailussa ilman tulosta kahden kuljettajan jouduttua keskeyttämään. Suomen juniorijoukkueessa ajavat Mika Tamminen, Lauri Pohjonen, Aleksi Jukola ja Kimmo Hurri. Suomen edellinen junioreiden maailmanmestaruus on vuodelta 2004.
 

Viimeisin numero