Tarkkala enduropyörän selästä sairaalaan

– Kylki on kipeä ja hengittäminen vaikeaa. Kylkiluita saattaa olla poikki. Toivotaan, että mitään vakavampaa ei ole sattunut, viestitti Tarkkala sairaalasta.
Tarkkalan kohtalokas kaatuminen osui heti sunnuntain toiselle erikoiskokeelle, syvässä kurassa ajetulle endurotestille.
– Pyörä saattoi osua kurassa piilossa olleeseen kiveen. Pyörän tanko osui siinä rytäkässä kivuliaasti kylkeeni, kertoi BMW:n puikkoihin täksi kaudeksi siirtynyt Tarkkala.
Tarkkala päätti ajaa kuitenkin kisapäivän sitkeästi loppuun. Hän sijoittui 3-luokassa kahdeksanneksi 4.19 minuuttia kärjen takana.
– Olihan se ajaminen kieltämättä tuskallista, mutta päätin ottaa täältä vaikka hammasta purren tärkeitä MM-pisteitä, tähdensi Tarkkala.
Tarkkala on ison luokan MM-pisteissä seitsemäntenä, kun yhteensä 16 osakilpailun kaudesta on takana ensimmäinen neljännes.
MM-sarja jatkuu kolmen viikon kuluttua Sardiniassa. Seuratasolla Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakoplaa edustava Tarkkala pääsee ajamaan tällä kaudella myös kotiyleisönsä edessä, kun kauden neljäs osakilpailu odottaa vuoroaan 13.-14. kesäkuuta Riihimäellä.

***

Marko Tarkkala on selvinnyt onneksi säikähdyksellä enduron Espanjan MM-osakilpailun jälkimmäisen päivän kolhustaan.

Marko Tarkkalalle jäänee riittävästi aikaa parannella kipeää kylkeään Sardiniassa ajettavaa Italian MM-osakilpailua silmälläpitäen. Suunitelmissa ollut testiohjelma tosin saattaa kokea hetkellisen takaiskun.

Kolmosluokassa kilpaileva Tarkkala sai BMW-pyörän ohjaustangosta kovan iskun kylkeensä Igualadan kuraa velloneella endurotestillä.

– Tutkimuksissa on selvinnyt, että luita ei ole ainakaan poikki. Kyse on korkeintaan hiusmurtumasta. Kylki on kyllä edelleenkin varsin kivulias, mutta eiköhän se saada levolla kuntoon, kertoo Tarkkala.

MM-sarja jatkuu kauden kolmannen osakilpailuviikonvaihteen merkeissä 18.-19. huhtikuuta Sardiniassa.

– Minulla oli tarkoitus ajaa testiä sitä ennen, mutta saattaa olla, että se suunnitelma jää nyt tämän kylkivamman vuoksi toteutumatta, arvioi Tarkkala.

Uusin numero