Tapaninen työstää tasokasta Honda CBR500R Cup-sarjaa

– Ensi kaudella on tulossa CBR500R-luokkaan ajamaan Kari Vehniäinen ja  Ville Kandelin, eli sarjasta on tulossa tasokas, kertoo tiimipäällikkö Erkki Tapaninen.

Sarjaan on tulossa myös viime kauden CBR500R-voittaja Joona Ylikantola sekä Virtasen sisarukset Suvi ja Vili.

– Haluaisimme myös mukaan Felix Nässin ja Aslan Hasanin. Pyrimme neuvottelemaan, että he ajaisivat ainakin muutaman osakilpailun. Olemme myös neuvotelleet viimekaudella CBR250R-luokassa ajanutta Marko Rättöä, sekä CBR500R luokassa ajanutta Tommi Erosta. Sarjassa olisi  sopivasti huippukonkareita ja tasokkaita junioriajajia. Tähän jos vielä saamme ulkolaiset juniorit täydentämään CBR500R-luokkaa, niin siinä riittäisi katsojille jännitystä, toteaa Tapaninen.

– Olemme alustavasti sopineet Honda CBR500R EJC-sarjassa ajavien 14-17 -vuotiaiden juniorien mukaantulosta ajajakoulutukseemme, kun Honda CBR500R Euroopan mestaruussarjassa heillä on taukoa. Ajajat voisivat osallistua meidän Suomen ja Baltian Honda CBR500R-sarjan kilpailuun. 4-6 ajajaa ympäri maailmaa on halukkaita tulemaan mukaan mm. Australiasta, Etelä-Afrikasta ja Euroopasta, jatkaa Tapaninen.

Tapanisen mukaan heidän mukaantulonsa auttaisi varmuudella kaikkia osanottajia positiivisesti. Tapaninen pitää kaikkiin junioreihin ja heidän perheisiin talven aikana yhteyttä, että tämä suunnitelma toteutuisi.

– Kiinnostus ja yhteydenotto meihin tästä suunnitelmasta on tullut junioriajajien ja heidän vanhempien puolelta tänä syksynä.

Tapaninen on keskustellut suunnitelmasta Teuvo Länsivuoren ja Kari Vehniäisen kanssa.

– Meillä pitää olla valmiutta keväällä/alkukesästä ottaa näitä junioreita valmennukseen ja meidän tiimiin mukaan. Suunnitelmissa on ajaa kaudella 2015 kuusi osakilpailua, neljä Suomessa ja kaksi Virossa Pärnun radalla. Samoin meille on tarjottu mahdollisuutta saada joka osakilpailuun kaksi starttia. Yksi ajettaisiin lauantaina ja yksi sunnuntaina.

Uusin numero