Tapahtui Valkensvaardissa

Belgia havittelee motocrossin MM-joukkuekilpailua vuodelle 2012. Hankkeen puuhamies Eric Geboers selvitti kaavailuja kansainväliselle lehdistölle Hollannin Valkenswaardissa ajetun MM-motocross-kilpailun yhteydessä. Namurin radan sulkeuduttua Belgian crossipyhätöksi nousee kaikkien hiekkaratojen äiti; Lommel. Flaaminkielisen Belgian osavaltiohallituksen hyväksynnän saanut joukkuekisahanke on promoottori Youthstreamin hyväksymä ja radan uusiminen aloitettaneen heti. Taustalla lienee Belgialaisten halu lyödä jenkit, jos ei muuten, niin pehmeän hiekkaradan turvin.

Motocrossfaniksi tunnustautuva jalkapalloilijalegenda Sami Hyypiä seurasi Valkenswaardin kisaa Youthstreamin aitiosta. Isäntänä Hyypiällä oli manageriksi aktiiviuransa jälkeen siirtynyt James Dobb (vas). Hyypiä kertoi vierailevansa crossikisoissa aina kun aikaa löytyy. Valkenswaardissa huippupakkia miellytti se seikka, että vuoden tauon jälkeen huipputasolla on ainakin yksi suomalainen.
–Ei mennyt Kullaksella startti putkeen, mutta oli kiva seurata miten kaveri hiillosti hallitsevaa Maailmanmestaria, kuvaili Hyypiä näkemäänsä MX2-luokan avauserää.

KTM:n kolmepuolikasta kyytivä Antonio Cairoli oli MX1-luokan herra ja hidalgo Valkenswaardissa. Luokan hallitseva mestari ei antanut muille mahdollisuuksia vaan voitti kummatkin erät. Kun sisiliallaisen pahin kilpakumppani, tiimikaveri Maximillian Nagl oli vaisu kipusi Cairoli jo 18 pisteen sarjajohtoon ja marssi toiseen perättäiseen MX1-luokan mestaruuteen on alkanut. Enemmän Cairolin mietteitä ja tavoitteita seuraavassa Biken numerossa.

CAS-Hondan venäläispilotti löi itsensä crossiväen tietoisuuteen Valkenswaardin hiekalla. Avauserässä pitkään kakkosena edennyt Evgeni Bobryshev hyytyi kunnon petettyä ysiksi, mutta piristyi ja kiilasi toisessa viitoseksi. Päivän kuutosesta kuultaneen vielä, sillä vauhti on kaverilla hallussa. Ja kuten tiedetään kunto voidaan rakentaa, mutta puuttuva vauhti jää monelta haaveeksi.

Harri Kullaksen tie Valkenswaardissa oli kivinen. Tässä radan lähtöpuomi osoittautuu liian hitaaksi. Kakkoserässä puomiin takertunut Cariboldi-Yamaha tiimin suomalaispilotti kipusi erässä hätyyttelemään kärkikymmenikköä. Ensimmäinen eräkään ei alkanut hyvin, sillä taivaita kohti kirvonnut keula hidasti lähtöä puomilta ja sitten vielä kolari starttimutkassa pilasi matkaanlähdön lopullisesti. Avauserässä kiri nosti Kullaksen ysiksi.
–Ajoon olen tyytyväinen, mutten tulokseen, marmatti Kullas.
–Tällä radalla olisi ollut parempikin pistepotti otettavissa, mutta nyt se kariutui huonoihin startteihin, summasi nuorukainen, joka jatkaa sarjaa kolmen ajetun osakilpailun jälkeen yhdeksäntenä ollen Hollannissa totaalin kymmenes.
Kullaksen alkukausi on sujunut kaikkien mielestä yläkanttiin ja kaveri on hämmästyttänyt jopa oman tiiminsä väen hyvillä esityksillään. Tiimin valmentajakin, belgialainen velho, Willy Linden kehuu suojattiaan estotta.

Crossin MM-sarjan nuorin ajaja, hollantilainen Jeffrey Herlings teki sen mitä häneltä vaivihkaa odotettiin. Syyskuussa 16 vuotta täyttävä nuorukainen vei MX2-luokan molemmat erät näytöstyyliin. Ennätysyleisön Valkenswaardin radalle houkutellut KTM-pilotti otti ilon irti voitostaan. Hollannin lippuun verhoiltu voittaja saa tässä onnittelut KTM:n kilpailutoimen johtajalta Pit Beirerilta.

Saksalaisnuorukainen Ken Roczen oli ainoa, joka kykenin jollain tapaa haastamaan pikkuluokan voittajan. Lopulta Teka-Suzukin ykköskuskinkin oli annettava periksi. Kaksi kakkostilaa Valkenswaardin heikkaerämaasta nosti saksalaisen sarjajohtoon yhden pisteen turvin.

Ei kisaa ilman naiskauneutta. Monster-energiajuoman pilttuusta löytyi kuvan kaltainen kaksikko.

Uusin numero