Tanskanen voittoon Alastarolla

Niko Tanskanen otti kauden viimeisessä kilpailulähdössä ensimmäisen voittonsa Superstock 600 -luokassa. Kuva: Jake Monacosta.

Jo Superstock 600 -luokan päätösosakilpailun ensimmäisessä kilpailulähdössä podiumille ajanut HRP Suzukin Niko Tanskanen päätti kilpailukauden korkeimmalla palkintokorokkeella. Myös Akseli Putkonen nousi toisessa kilpailussa podiumille.

Circuit Racingin SM-sarja paketoitiin viikonloppuna Alastarolla. HRP Suzuki sai päättää kilpailukauden positiivisissa tunnelmissa.

Ensimmäisessä kilpailussa Niko Tanskanen johti muutamien kierrosten ajan, mutta muutamissa paikoissa nopeampi Tuomas Kesti ja vahvasti ajanut Jasmin Sarjos onnistuivat ohittamaan tämän. Tanskanen kuitenkin paransi ajoaan kilpailun kuluessa ja nousi Sarjoksen ohi toiselle sijalle. Pienistä jarruongelmista kärsinyt Akseli Putkonen onnistui nostamaan itsensä kilpailun lopussa neljännelle sijalle.

Toiseen kilpailuun pyöriin tehtiin pieniä muutoksia, ja Tanskanen ja Putkonen ajoivat vielä ensimmäistäkin kilpailua paremmin. Valitettavasti kilpailu ratkesi jo startissa, kun Jasmin Sarjos ampaisi kärkeen varaslähdön turvin, ja sai 20 sekunnin aikasakon. Tanskanen haastoi kilpailun alussa Sarjosta, mutta tämän rangaistuksen tultua ilmi, Tanskanen saattoi välttää tarpeetonta riskinottoa ja keskittyä turvaamaan oman sijoituksena.
Tuomas Kesti jäikin kärkikaksikon kyydistä, ja Putkonen puolestaan ajoi tämän perässä. Kilpailun lopussa Tanskasella oli hieman vaikeuksia kierroksella ohitettavien kanssa, mutta hän piti päänsä kylmänä, onnistui pitämään Kestin turvallisen etäisyyden päässä ja päätti kilpailukautensa ottamalla ensimmäisen voittonsa Superstock 600 -luokassa. Tiimin hyvää menestystä täydensi kolmanneksi sijoittunut Akseli Putkonen.

Eemeli Lahti jätti Superstock 600 -luokan kilpailun väliin, mutta osallistui lainapyörällä Superbike-luokkaan. Molemmat kilpailut päättyivätkin Lahden ylivoimaiseen voittoon.

– Kausi on mukava lopettaa positiiviseen viikonloppuun. Pojat ajoivat molemmissa kisoissa hienosti ja voitto sekä podiumsijoitukset maistuvat aina hyvältä. Tämän jälkeen seuraavan kauden kuvioita saa lähteä suunnittelemaan hymyissä suin, totesi tiimipäällikkö Joni Hannula tyytyväisenä.

Lopullisia sarjapisteitä ei vielä ole julkaistu, mutta tiimin epävirallisen pistelaskennan mukaan Niko Tanskanen otti Superstock 600 –luokan sarjapronssia, Eemeli Lahden sijoitus oli neljäs ja Akseli Putkosen viides.